Ganduri bune

time read
Articolul are 487 cuvinte și se citește în 2 minute.

„Universul apare prin intermediul gandului. Noi suntem creatorii nu numai ai propriului nostru destin, ci si ai Universului.” Secretul, Rhonda Byrne

In ultima perioada am programul dat total peste cap. Diminetile mi-s tarzii desi prima trezire este in jurul orei 7. Privesc ceasul, ii zambesc si ma intorc in vis, mereu altul. Cateva ore mai tarziu incerc sa zambesc soarelui si el ma mustra incruntat, cum de reusesc sa pierd atatea ore dormind?! Ii intorc spatele bombanind „stii tu la ce ora am inchis eu ochii noaptea trecuta…”, nu, nu stie. Imi beau „planta” care acum nu ma mai face sa ma stramb la fiecare inghititura si jumatate de ora mai tarziu imi incep activitatea. Cafeaua imi parfumeaza camera plina de zgomotele orasului.

Atunci cand nu e altul care sa-ti faca programul tinzi sa o iei putin pe aratura, dar nu mai esti nevoit sa asculti gandurile negative ale altora (cu exceptia cazurilor fericite in care gandurile lor sunt pozitive), sa le faci ale tale, sa le duci mai departe si sa le lasi sa te macine. Si poate ca asta ar trebui sa facem in orice situatie. Sa lasam doar gandurile pozitive sa ne invaluie, sa param fiecare gand negativ, trist si sa privim totul dintr-o perspectiva calda… Putem? Cu siguranta ca da. Din pacate sunt atatea piedici zi de zi incat ne lasam in voia cotidianului si uitam de nevoile noastre.

Mesajele matinale cu taskuri de rezolvat ieri, stirea ca autorul x a murit, trafic infernal, femeie s-a aruncat in fata trenului, legea pensiilor, penalizare pentru neplata facturii, salariu taiat, dobitoc care ti-a lovit masina (eventual) in parcare. Lista o poate completa fiecare cu propriile nemultumiri, angoase, ganduri strambe.

La ce ajuta? Le asimilam ca niste bureti ce suntem si ne intrebam apoi de ce suntem nervosi, de ce ne merge prost, de ce suntem depresivi, de ce sanatatea ni s-a subrezit? Cum ar fi sa le privim din cu totul alt unghi? Sa incercam sa vedem solutiile nu problemele. E al naibii de greu, stiu, dar nu e imposibil!

Eu cred ca avem nevoie in fiecare zi de o doza de ganduri bune. Am avut o perioada in care la fiecare gand aiurea repetam la nesfarsit cuvantul „zambile”, imi imaginam zambilele cu parfumul lor superb si imi pierdeam gandurile gri printre ele. Cred ca m-a ajutat… Incerc sa-mi gasesc in fiecare zi motivele de fericire, de multumire pentru ce am. Soarele e primul pe lista. Nu vi se pare si voua ca de cand cu cerul senin parca alta e starea de spirit?

Acum imi beau cafeaua si am in minte imaginea de mai sus. Zambesc. Gandul imi e acolo, in gradina bunicilor imortalizand bucati superbe din natura. Aud albinele cum zumzaie printre ramurile inflorite de copac si soarele imi incalzeste sufletul. Ce ganduri ati alege? Inchideti ochii o clipa si lasati-va purtati de cele bune, cele frumoase. Ziua va fi altfel, ca zambetul vostru!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.