Vara e in noi!

time read
Articolul are 545 cuvinte și se citește în 2 minute.

In fiecare zi, in fiecare vis.


Maria Gadù – Shimbalaiê

Este viscol afara, stiu. Zapada continua sa fie cernuta de norii cenusii. Vantul bate cu dusmanie si patrunde pe unde poate, pe unde apuca. Trage de noi si noi tragem de caciuli, ne indesam mainile in manusi si in buzunare. Pasim cu greu prin zapada neumblata avand in fata cararui de pasi timizi. Am uitat sa mai ridic privirea din pamant pentru ca a privi inainte poate fi egal cu a pasi pe gheata. Am pasit pe gheata si am zburat. O fractiune de secunda si paf, suntem la pamant. O fractiune de secunda si lumea ne dispare din fata ochilor, pamantul devine un hau in care cadem fara oprire.

O fractiune de secunda si iubirea se transforma in fum, in abur de amintire de demult. Este oare ceva pe lumea asta care sa dainuie o vesnicie? Este vreo clipa care sa se prelungeasca la nesfarsit? As fi spus ca este iubirea… si o voi mai spune… dar este ea oare atat de trainica precum as vrea, precum se spune? Vesnicia o gasim in clipa, in momentul acela pe care il vrem a fi etern. Dincolo de el totul e trecator. Dincolo de clipa prezenta totul e dorinta. O vara eterna imi doresc sa am, asa cum a fost vara de acum 5 ani, de acum 3 ani, de acum multi ani. O vara eterna care sa dureze chiar o singura vara.

– Te iubesc pana la cer si inapoi, spunea ea candva.

– Eu te iubesc mai mult, te iubesc un infinit cu puii lui cu tot… spunea el privind-o cu ochii de cer senin.

Si a iubit-o o vara, poate doua. L-a iubit o viata, poate mai mult, poate mai putin. Dar totul e trecut. Iubirea nu e eterna. Doar dorinta si visul. Speranta e eterna. Ne nastem din speranta si murim sperand ca vom mai trai putin, ca vom imbratisa inca o data, ca cineva ne va duce dorul. Si totusi iubirea…

„Love is patient and kind, it is never jealous, love is never boastful or conceited, it is never rude or selfish, it does not take offence, nor is it resentful. Love takes no pleasure in others’ sins but delights in the truth; it is always ready to excuse, to trust, to hope and to endure whatever comes. Love does not come to an end. There are three things that last, faith, hope and love and the greatest of these is love.” (A Walk to Remember)

… e cantata in filme, recitata de poetii tuturor timpurilor si jucata in filme de cand lumea. Exista. E acolo. Insa ne cam joaca feste. Isi canta versurile si isi misca soldurile ca o fata morgana, insa ramane poveste pentru multi dintre noi. Uneori vine si de cele mai multe ori pleaca. Doar vara e acolo, e aici. Vara e mereu in noi. E in soare si in zambetele celor din jur. Trebuie doar sa ridicam privirea din cararea ce ascunde gheata, sa riscam putin si sa privim zambetele. Acele sunt oglinzile sufletului nostru. Le vom zambi inapoi.

Iubirea mea a murit intr-o iarna tarzie. Am plans-o cu lacrimi inghetate de vant si grade mici. O plange cerul si soarele ascuns de dupa nori… dar vara… vara m-a indragostit de tine…

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.