Autori romani de ieri si de azi – eveniment Serial Readers

time read
Articolul are 376 cuvinte și se citește în 1 minute.

Dragilor, va invit la ultimul eveniment Serial Readers din acest an! Acum, in decembrie, vom povesti despre carti scrise de autori romani, autorii care ne-au incantat in trecut si cei care ne incanta astazi cu scrierile lor minunate.

In data de 14 decembrieora 15:00, ne intalnim in calduroasa cafenea-mansarda a Librariei Bastilia (Piata Romana), la un eveniment special, dedicat Cartii Lunii Decembrie, cu titlul „Autori romani de ieri… si de azi”.

Autori romani de ieri si de azi

Pentru ca luna decembrie este plina de sarbatori, noi ne vom delecta cu carti scrise de autori romani, ceai cald si discutii despre literatura romaneasca, de la proza la poezie, din 1900 si pana azi.

Invitatul nostru special este poetul, prozatorul si publicistul Florin Iaru.

Care este autorul roman ale carui scrieri v-au cucerit? Care este cartea scrisa de un autor roman pe care o indragiti? Acestea sunt doua dintre intrebarile cu care va asteptam sambata. Eu voi aminti de cartea mea de suflet, Adam si Eva scrisa de Liviu Rebreanu, una dintre cele mai frumoase carti citite pana acum. Citatul de mai jos imi da fiori pe sira spinarii la fiecare citire:

“Fericirea adevarata e totdeauna o clipa, se gandi bolnavul, cu amintirea ei proaspata in suflet. Mai multa n-ar putea indura firea omului care, deseori, intr-o viata de multi ani, nu are norocul sa intalneasca nici clipa aceasta, nici macar sa se apropie de ea.” (Toma Novac)

Cu ocazia acestui eveniment dorim sa promovam literatura romaneasca autentica, sa aducem un omagiu autorilor romani pe care, de multe ori uitam sa-i amintim ca fiind printre preferati. Spre deosebire de restul evenimentelor, de aceasta data intrarea va fi libera. De asemenea, va vom astepta cu un raft plin cu carti minunate scrise de autori romani. Preturile nu vor depasi 25 lei.

Invitatul nostru special este Florin Iaru, poet, prozator si publicist, dar si unul dintre tutorii mei de la Atelierul de Creative Writing. Dupa ce il veti cunoaste, daca va place sa scrieti, cu siguranta veti dori sa mergeti la cursurile dansului.

Acestea fiind spuse, va astept cu drag la cel de-al 5-lea eveniment Serial Readers. Va avea loc sambata, 14 decembrie, ora 15.00, la Libraria Bastilia (la mansarda) din Piata Romana.

Mai multe detalii despre eveniment, aici: http://blog.serialreaders.com/2013/12/cartea-lunii-decembrie-autori-romani-de-ieri-si-de-azi/
sau aici: https://www.facebook.com/events/1402572493314320/

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.