Iubire

time read
Articolul are 377 cuvinte și se citește în 1 minute.

iubireText scris pentru Atelierul de Scriere Creativă.

Tema: povestire de 1500 de semne cu spații (maximum + 3%) pe tema „un băiat întâlnește o fată”, dar să fie o situație inedită
—————–

Pe vremuri exista o chestie numită iubire. Am auzit pe la orele de iubirologie, însă nu am priceput niciodată ce este. Chiar ne-au dat niște referințe, însă cine stă acum să caute în arhivele alea vechi și mâncate de bacterii? Auzi tu, să căutăm în cărți. Am insistat să ne spună mai multe.

–          E ca atunci când simți ceva cald, aici în piept, spuse îndrumătoarea.

–          Sună a boală, răspunse un băiat din spate. Parcă mi-a citit gândurile.

–          Păi, nu e chiar așa, spuse îndrumătoarea, pe atunci era ceva plăcut. Mai departe nu a știut să aducă argumente. Cum să aduci argumente pentru ceva ce nu cunoști?

Iubire. Nu pot să înțeleg. Și dacă era cald, adică bine, de ce a dispărut? Străbunica mi-a spus că trăim mai mult fără iubire, că speranța de viață a crescut. Clar, era o boală. Ce bine că am scăpat de iubire, îmi spun, apoi mă împiedic și mă trezesc împrăștiată pe holul școlii. Sunt cu fața lipită de pardoseala din sticlă și văd stelele cum se agită pe dedesubt. Aud pași.

–          Ești bine? mă întreabă cineva.

Mă întorc spre el. E băiatul ăla care mi-a citit gândurile mai devreme. Are părul şaten și o șuviță îi cade peste ochii cenușii. Parcă aș întinde mâna să i-o dau pe după ureche. Mă ajută să mă ridic. Sunt atât de aproape de el, încât îi aud respirația. Îl privesc și, pentru prima dată, îl văd. Ochii îi sclipesc. Simt o căldură în stomac, de parcă cineva a făcut un foc acolo și apoi suflă în el. Căldura urcă ușor spre piept.

–          Sunt bolnavă, îi spun privind în gol și o rup la fugă.

—————–

Curs: Florin Iaru
Observaţii: Iniţial, personajul era băiat, însă, pentru că avea aer de fată, l-am schimbat. Povestea a fost bună.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.