Plata cărții prin PayPal – tutorial

time read
Articolul are 823 cuvinte și se citește în 3 minute.

Dragilor, pentru că am fost întrebată în nenumărate rânduri dacă plata prin PayPal este sigură, despre pașii care trebuie urmați pentru a cumpăra cartea Încă o dorință, m-am gândit să fac un mic tutorial pentru a vă arăta cât de simplu se poate comanda. E valabil în cazul comenzilor pentru cartea mea, dar și pentru alte plăți pe care le veți efectua în viitor în magazinele online care folosesc PayPal.

Înainte de toate trebuie să știți că PayPal este cea mai mare companie de procesare a plăților online la nivel global, deținută de gigantul online eBay. Utilizând această metodă de plată, nu veți oferi datele cardului vostru nimănui altcuiva.

Bun, după cum ați văzut pe site la secțiunea cumpără cartea (aici: http://www.incaodorinta.com/#cumpara), trebuie să alegeți suma pe care doriți să o plătiți, apoi să distribuiți suma.

metoda de plata

Ai intrat pe site? Prin ajustarea barelor, poți alege o altă împărțire decât cea prestabilită. Este simplu, nu-i așa? După ce ai făcut acest lucru, este nevoie să scrii adresa de e-mail cu care ești înscris pe situl PayPal (sau pe care vrei să primești cartea în cazul în care nu ai cont) pentru a putea finaliza plata. După ce scrii adresa ta de e-mail apasă butonul Continuă.

1.    Dacă ai cont de PayPal, ți se va cere să te loghezi. Vei vedea acolo suma de plată și distribuirea ca în imaginea de mai jos (click pe imagine pentru a se mări):
PayPal - pas1

Dacă te-ai răzgândit, te poți întoarce pe site să alegi altă sumă sau altă distribuire.

Odată ce te-ai logat în contul tău, vei mai avea un singur pas de făcut. Să apeși butonul Continue. Pagina va arăta astfel:

PayPal - pas2

După ce ai apăsat butonul Continue vei fi întors pe situl cărții și ți se va cere să-ți pui o dorință. Asta este partea care îmi place tare mult! În acest timp vei primi e-mail de confirmare din partea PayPal și e-mail cu link-urile de download pentru cele 3 formate disponibile ale cărții (epub, mobi și pdf). Neapărat să verifici și în spam.

Dacă, din diverse motive, plata nu se poate efectua, îți va apărea o fereastră în care ți se va spune că a fost o eroare. În acest moment mă poți contacta la adresa de email [email protected] și vom remedia problema.

2. Dacă nu ai cont de PayPal,  poți face plata în câțiva pași simpli. Iată cum:

Apeși butonul Pay with my credit or debit card:

PayPal - pas1

În pagina următoare vei completa datele tale. Atenție! Numele va trebui să coincidă cu cel de pe card. Numărul de telefon va fi scris cu cifra 4 în față (prefixul României).

PayPal - pas2

După ce ai completat datele tale vei apăsa butonul Review and Continue.

PayPal - pas3

În pasul următor ți se va cere să confirmi plata și vei fi întors în site pentru a-ți pune o dorință. Ca și în cazul precedent, dacă apare o eroare, mă poți contacta oricând.

Despre cardurile acceptate pentru plata cu PayPal în România:

În principiu, poate fi utilizat orice card de tipul VISAMasterCard sau Maestro de la orice bancă din România. Eu am atașat un card de tip VISA Electron de la ING (moneda în RON) și îl folosesc de aproximativ doi ani pentru plățile online. Dacă mă răzgândesc asupra unei plăți, pot oricând să o anulez.

Contul tău PayPal:

De când am implementat acest sistem de plată pe situl cărții, am descoperit că plata online este mult mai convenabilă. Nu am întotdeauna bani cash asupra mea, iar a căuta un bancomant atunci când mă anunță curierul că ajunge în 10 minute nu e tocmai comod. Din acest motiv îți recomand să îți faci un cont PayPal. Nu se știe niciodată când îți va fi util!

Pe situl PayPal vei găsi toate informațiile legate de crearea unui cont, de tranzacții, de anularea unei plăți, de retragerea unei sume etc. Aici sunt răspunsuri la cele mai frecvente întrebări: https://www.paypal.com/ro/webapps/helpcenter/helphub/home/

–––––––-
Acestea sunt informațiile legate despre achiziționarea cărții Încă o dorință. Eu sper că v-am fost de folos și vă asigur că odată ce veți face prima plată prin PayPal, veți dori să efectuați plata în același mod și pe alte situri. Dacă aveți întrebări, eventuale nelămuriri, vă rog să mă contactați oricând pe adresa de e-mail [email protected].

Lectură plăcută vă doresc și dorințe împlinite!

Andres

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.