Internul. Experiența nu are vârstă

time read
Articolul are 670 cuvinte și se citește în 2 minute.

the internExperience never gets old.

Sunt fani ai lui Robert de Niro prin zonă? Trebuie să vă fac o mărturisire și mi-e că o să-mi iau câteva roșii de la unii sau alții. Nu îmi place de Niro. Gata, am zis-o! Nu îmi place și pace. De fiecare dată când mi se propune să văd un film cu acest actor am tendința de a-mi da ochii peste cap. De fapt, chiar îi dau peste cap și oftez a “nu vreau”. De ce? Habar nu am. Nu aș putea spune că a fost un film care mi-a dăruit această aversiune față de el (poate Little Fockers, dar în filmul ăsta Ben Stiller e cel nesuferit). Pur și simplu evit să văd filme cu de Niro.

În cazul filmului The Intern (Internul), Anne Hathaway a fost cea care m-a convins. Îmi place tipa. Ochii ei mari, fața de școlăriță, vocea, mimica… e ceva la ea care mă atrage și îmi șoptește că filmul merită văzut. Cu ocazia aceasta am făcut cunoștință cu un nou Robert de Niro. Și acum vă rog să vă luați roșiile înapoi: omul acesta este genial! A dat viață unui personaj pe care tare mi-ar fi plăcut să-l cunosc și în viața reală.

Povestea pare a fi o combinație între #Girlboss (cartea) și The Devil Wears Prada (filmul) în care personajul principal, Jules Ostin, este fondatoarea unei companii online. Dacă s-ar fi făcut o continuare a The Devil… atunci Andrea în mod sigur ar fi fost o Jules, propria-i șefă. Povestea este de fapt despre Ben Whittacker, un bărbat de șaptezeci de ani care descoperă că pensionarea nu este cum și-a imaginat. După mai bine de patruzeci de ani în câmpul muncii, Ben are nevoie de activitate, are nevoie să socializeze, să se simtă util. Postul de intern la o companie tânără, în plină dezvoltare, este exact ce are nevoie.

Filmul se dorește a fi o comedie cu picături de dramă, dar e puțin mai mult de atât. Ben va fi cel care o va ajuta pe Jules nu numai în viața profesională, dar și în cea de familie. La început îl ignoră și încearcă să scape de el (nu de alta, dar cu ce poate fi de folos un bătrânel dichisit?), pentru ca apoi să realizeze că este mai mult decât un simplu intern, este cel care o va ajuta să ia deciziile corecte.

The Intern este o poveste actuală, este despre generația Facebook – mereu pe fugă, fără viață personală, generația care a uitat puterea cuvântului rostit în favoarea celui scris și trimis pe calea sms-ului, mailul-ui, platformelor sociale – căreia i se transmite fără ocolișuri că experiența vârstei a treia trebuie apreciată. Deși sunt depășiți de tehnologie, seniorii au suficientă experiență de viață pentru a rezolva probleme pe care butonatul nu le poate rezolva.

Mesajul filmului e simplu, prăpastia dintre generații nu este atât de mare precum pare. Din când în când ar trebui să lăsăm telefoanele, laptopurile, orice gadget din mână și să stăm de vorbă cu cei mai în vârstă. E posibil să descoperim povești pe care nici măcar cărțile nu le pot spune.

Vă recomand să vedeți The Intern, combinația Hathaway – de Niro este de excepție. Fie că-l vedeți singure (da, e un film dedicat în special doamnelor), fie că alegeți să-l vedeți împreună cu prietenul, este perfect pentru o seară liniștită și cu zâmbete. Dar să nu vă așteptați ca el să fie extaziat. E posibil să-l apuce căscatul, să butoneze telefonul sau chiar să adoarmă. Promite-ți-i că următorul film va fi ales de el. 😉

The Intern (2015)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.