Serial Readers, povesti de groaza

time read
Articolul are 522 cuvinte și se citește în 2 minute.

Ce credeti ca se intampla atunci cand se aduna un grup de oameni pentru a discuta despre povesti de groaza? Va spun eu, ca e tare simplu, rezulta un eveniment horror. De asta am avut parte la cel de-al treilea eveniment Serial Readers. De povesti care ne-au cam dat fiori, de oameni curiosi, de cititori care si-au impartasit din experientele lor, mai mult sau mai putin, macabre.

Fani sau nu al literaturii horror, sambata (12 octombrie), la evenimentul dedicat Cartii Lunii Septembrie – Povesti de groaza, am avut parte de o intalnire speciala a Serial Readers-ilor iubitori de carte.

carti de groaza

Printre cititorii avizi de horror ni s-au alaturat si alti cititori curajosi, dornici de a afla mai multe despre un gen literar pe care nu l-au incercat pana acum in incursiunile lor prin librarii, iar Flavius Ardelean ne-a fost ghid prin lumea tenebroasa a cartilor de groaza si ne-a dat chiar si “o lista cu recomandari (pur personale) de lectura horror pentru cei la inceput de drum-lectura”: Clive Barker –  Books of blood, Clive Barker – The hellbound heart, William P. Blatty – The exorcist…

Recunosc ca nu sunt mare fan horror-isme. Mi-am facut tema pentru eveniment prin citirea cartii Salem’s Lot scrisa de Stephen King, insa dincolo de cartile Annei Rice (care pot trece usor in categoria thriller), nu m-am aventurat prea mult in lumea povestilor de groaza. Acum insa, dupa ce am pasit in lumea lui King si am participat la aceasta minunata discutie, sunt atrasa intr-un mod ciudat si placut de acest tip de literatura.

Am vorbit nu numai despre fictiunea horror, dar si despre horror-ul din viata de zi cu zi. Am aflat care au fost radacinile povestilor de groaza (stiati ca primul autor de horror a fost o femeie, Mary Shelley cu al ei Frankenstein?) si am pasit usor in lumea reala cu toate grozaviile ei. Daca unii dintre noi gasim horror-ul in carti, altii il traiesc zi de zi. 🙁

Cu ocazia acestui eveniment am incercat sa raspundem la cateva intrebari care ne framanta: de ce avem nevoie si de povesti de groaza, de ce citim sau, dupa caz, de ce scriem astfel de povesti? Cred ca am reusit cumva sa ne facem ordine in ganduri. Curiozitatea ne-a fost starnita cu siguranta!

povesti de groaza
Mai multe imagini aici >>

Le multumesc tare mult celor care au fost alaturi de noi, si, in mod special, prietenilor nostri de la Editura Nemira pentru cartile minunate (cu greutate) pe care le-au oferit participantilor, dar si prietenilor de la ceainaria La Un Ceai, un loc absolut superb in care am ajuns sa ma simt ca acasa. 🙂

Mai multe detalii despre eveniment, inclusiv lista de carti propuse de Flavius, gasiti pe blogul Serial Readers, aici.

Si, pentru ca ne cam plac extremele, intalnirea de luna viitoare (16 noiembrie) are o tema ceva mai roz, Carti chic pentru femeia urbana. Vom discuta despre femeile puternice din romanele pe care le indragim, despre noi raportate la ele, despre framantarile noastre si nevoia de frumos. Voi reveni in curand cu mai multe detalii. Ce va pot spune este ca vom avea carti chic, invitate chic si discutii chic intr-un local super chic!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.