Despre mine

La finalul anului 2007 scriam primele articole pe blog. Erau gânduri despre nimic, așa cum le-am spus atunci, acele lucuri mărunte care ne dau bucurie zi de zi. Scriam despre cărți, muzică, filme și iubire. Credeam că scriu povești, dar, aveam să aflu mai târziu, scriam despre mine. Am continuat să scriu. Era haos în articolele mele. Scriam despre orice și despre nimic, scriam mult, scriam prost, dar îmi plăcea al naibii de mult să scriu.

Și citeam. Atunci mi se părea că citeam mult, dar citeam variat (chick lit, thirller, autodezvoltare, SF etc.). Înainte de a începe să scriu pe blog, am intrat (oficial) în lumea cărților. Ești plătită să citești? mă întrebau prietenii. Oarecum, le răspundeam și priveam cu mândrie cărțile care tronau pe birou, pe care trebuia să le urc pe site, pe care îmi doream să le citesc dintr-o suflare. Habar nu aveam atunci că, la un moment dat, aveam să pun bazele propriului club de carte, habar nu aveam că ele, cărțile, aveau să-mi aducă aproape atâția oameni minunați. Scrie, mi s-a spus în repetate rânduri. Am scris. La mijlocul lui 2009 terminam de scris cartea Încă o dorință, carte pe care am publicat-o în 2014 în format eBook.

Am schimbat câteva joburi, dar am continuat să mă învârt în lumea cărților. În urmă cu 20 de ani descopeream cu emoție cărțile lui Anne Rice și, cu fiecare carte a ei pe care reușeam să o cumpăr, îmi doream ca toate cărțile să vină la mine. Îmi doream să am toți banii din lume pentru a-mi cumpăra cărțile la care visam. Și dorința mi s-a împlinit. Nu, nu am toți banii din lume, dar mă pot lăuda că am sau că pot avea orice carte îmi doresc, tradusă sau netradusă la noi. Mulțumesc, Internet!

Sunt Andreea (Andres pentru prieteni) și, în prezent, jobul meu nu are nicio legătură cu cărțile. Tocmai acum mă pot lăuda că scriu mai bine, deși mult mai puțin ca în alți ani, citesc ce îmi place și încerc să dau și altora din bucuria pe care o regăsesc în pagini de carte. Dacă ați ajuns aici pentru prima dată, să știți că scriu despre cărți, despre filme, despre ce cred eu că este frumos. Sunt gândurile mele despre nimic.

„Fiecare se trezește la viață în momentul lui unic și fascinant.” (Anne Rice)

Mă găsiți și pe: Serial Readers | Facebook | Instagram  | Linkedin | Twitter  | Youtube