6AM – ora potrivita pentru sex

Reglarea bioritmului ne ajută să obţinem rezultate maxime, susţin specialiştii

Există un timp optim pentru fiecare activitate, de la a lua micul dejun şi până la a face sex. Specialiştii spun că organismul are ore fixe după care funcţionează la parametri maximi. Astfel, se recomandă reglarea ceasului intern, deoarece numai aşa se vor obţine rezultate maxime din toate activităţile zilnice. Cotidianul britanic Daily Mail a realizat un orar, pentru a şti cum să ne reglăm bioritmul.

6.00 -ora de făcut sex. Dr Pam Spurr, medic psihiatru, spune că acestă oră este ideală pentru acestă activitate din punct de vedere hormonal. „Deşi majoritatea persoanelor consideră că momentul ideal pentru a întreţine raporturi intime cu partenerul este seara, nivelul de estrogeni şi testosteroni, hormini sexuali feminini şi masculini, se află la cote maxime în zori. În plus, acesta este momentul ideal când ambi parteneri sunt fertili”, explică dr. Spurr. (Sursa)

Si ma opresc aici din citarea recomandarilor acestor specialisti… care specialisti? Parca si vad, niste omuleti mici, in halate albe, care studiaza si „traduc” in ore fixe acele „asa da” si „asa nu” pentru o viata perfecta. Si totusi, nu vi se aprinde un beculet cand auziti „sex la ora 6.00”? Mie da, mai ales cand sunt atatia care au nevoie de o activitate de gen pentru a fi si ei mai… oameni. Ma opresc aici ca risc sa intru pe un teren fragil, cu nesfarsite comentrii.

Cititi mai departe si restul recomandarilor, cand sa mancam, cand sa ne plimbam, cand sa dormim… Imi pare ciudat insa, ca nu prea se vorbeste de munca. Adica intre 10 si 13? Foarte interesant. Realizam astfel ca noi, cei cu 8 ore (cine are doar 8 ore?) de munca ne-am ratat viata, sanatatea si… cam tot.

1 Comment

  • LuCi Posted 22/03/2010 00:23

    Confirm ora 6am 🙂

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.