Bookfest. Ziua1

time read
Articolul are 326 cuvinte și se citește în 1 minute.

Prima zi de Bookfest: 25 mai. Acelasi targ, aceiasi oameni, alte carti si multe la fel.

Am spus in nenumarate randuri si la nenumarate targuri ca atmosfera aceea livreasca nu poate fi comparata cu nimic. A fi in mijlocul lor, a cartilor e o minune pe care o traiesti de fiecare data la fel de intens. Nu vom avea niciodata toate acele carti, nu vom putea niciodata sa citim nici macar 10% din povestile care ni se pun la dispozitie, care ne atrag, care ne fac cu ochiul si ne imbie ca sirenele cu voci suave si cuvinte potrivite. Nu. Si asta e trist. Dar tocmai acest imposibil ne face sa revenim mereu, sa ne plimbam printre rafturi si sa alegem una, doua, sapte, douazeci de carti. Ne falfaim pungile pline si ne promitem de fiecare data ca ne vom abtine, ca data viitoare mai tinem putin de bani. Dar nu, nu vom reusi. Cartile ne vor vraji iar si iar pentru ca nu vom putea in veci sa tinem pasul cu ele.

Astazi a fost prima zi de Bookfest. Liniste. Calm. Frumos. Ca si expozant, zilele de inceput sunt triste. Oamenii sunt putini, mai mult spectatori (un fel de window shopperi). Ca si vizitator – serial reader – acestea sunt cele mai frumoase zile. Poti sa te plimbi in voie, sa citesti, sa vorbesti cu editorii, sa iti faci lista de preferinte, de cumparaturi, sa te gandesti, sa te razgandesti, sa cumperi. Nu e imbulzeala, nu sunt nervi si nici agitatie. E atmosfera perfecta! Mai apoi vor fi zilele alea de final in care se trezesc cu totii disperati ca in Ajunul Craciunului: goana dupa carte. Asta nu mai e asa placut, chiar daca e vorba de carti!

Maine voi fi din nou la Bookfest. Sunt curioasa cati dintre vizitatorii de azi vor reveni… Daca vreti sa aflati ceva, sunt prin zona. Va raspund negresit!

PS. Mi-am facut prieten nou, pe domnul De Niro! Zambim frumos, nu-i asa?! 😀

7 Comments

 • CrsitinaC Posted 26/05/2011 05:49

  Dupa cum zambeste… te place!

 • andres Posted 26/05/2011 11:07

  Hehe! E un simpatic 😀

 • Trackback: 5 filme de oscar | FilmSinopsis
 • andreea iulia toma Posted 26/05/2011 14:19

  Te-am cautat azi in speranta ca poate ai venit mai devreme, dar de la 11 pana la 14 e totusi prea mult ca sa fi venit atat de devreme. 🙂

 • andres Posted 26/05/2011 15:11

  🙂 Abia m-am trezit la ora aia! Sunt aici de la 14 in fiecare zi. Imi ajung 8 ore 😀

 • adina Posted 27/05/2011 09:11

  hi hi dragutza poza 😀
  o sa trec si eu p la bookfest maine (sambata)

 • andres Posted 27/05/2011 10:36

  Multumesc! Daca ma vezi, si sigur voi fi acolo, vino sa schimbam un cuvant doua 😀

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.