Citesc o carte specială

time read
Articolul are 309 cuvinte și se citește în 1 minute.

Haideți să vă spun ce carte superbă citesc! M-a prins de la prima pagină și mă poartă în lumea ei fantastică fără a-mi da o clipă drumul. Nu de alta, dar e prima carte (format cartonat) pe care o car după mine peste tot. Dacă ați văzut vreo dilie cu o carte după ea prin Universitate sau Centrul Vechi în weekendul care tocmai a trecut, să știți că eu eram (geanta de plimbare nu e chiar încăpătoare). Cartea este Miss Peregrine scrisă de Ransom Riggs.

Miss Peregrine

Așa… Cartea m-a prins. Are doza aia de nebunie care mă tot încearcă în ultima perioadă în scrierile mele. Nebunie, macabru, coșmaruri, d-astea. Nu vă dau mai multe detalii acum. Vă spun doar că este surprinzătoare. Iar ideea de a combina imagini (fotografii de colecție) cu povestea mi se pare genială.

Să vă mai zic ceva (un mic bonus pentru mine):
Citeam de dimineață, în tramvai. Era un pasaj tensionat, cu revelații și povești despre oameni speciali. Și a sunat telefonul. Răspund la al doilea apel, pentru că na, nu mă puteam opri din citit.
– Sunt de la editura Art, îmi spune vocea de la capătul firului.
– ?! (nu spun nimic, singurul gând care îmi alerga prin minte era că pasărea știa ce carte citesc și că…)
– Alo, sunteți acolo?
– Ăăă, da, da, mă scuzați, puteți repeta…
Mi-am adus aminte că așteptam niște cărți de la Paladin – Art.

Cam ăsta este efectul cărților bune, te iau în lumea lor și te zăpăcesc. În sensul bun al cuvântului. Pasărea a ieșit din carte și mă bântuie. Sper să nu îmi dea pace până la ultima pagină.

Mai multe detalii despre carte aici: Miss Peregrine.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.