Compunerea lui Gigel despre FEMEIE

time read
Articolul are 562 cuvinte și se citește în 2 minute.

Am primit astazi un mail tare simpatic. Trebuie neaparat sa cititi si voi compunerea lui Gigel!

Compunere libera despre FEMEIE a elevului Gigel din clasa a II-a

Femeia este o fiinta, pe care Dumnezeu a lasat-o pe pamant dupa chipul si asemanarea lui, desi toti o prefera dupa chipul si asemanarea lui Pamela Anderson. De fapt si femeia este tot un fel de Dumnezeu, caci pe pamant e atotputernica. Nimic nu se face fara ea: nici politica (vezi madam Thatcher), nici valva (vezi Mrs Hillary Clinton), nici miliarde (vezi madam Rotschild), nici copii (vezi mama).

Femeile sunt de doua feluri: tinere si foarte tinere. Cele mai in varsta intra in categoria femei bineFemeile bine sunt acelea care au implinit 50 ani si de fapt merg pe 39. Oricum, la femei nu are importanta varsta, ci cosmeticele, fiindca fiecare produs cosmetic acopera 2-5 ani. Asa ca daca o femeie foloseste 20 de cosmetice poti sa spui despre ea ca nici nu s-a nascut inca, desi primeste deja pensie.

Femeia este subiectul celor mai multe cantece de dragoste, de aceea dragostea este intotdeauna cu cantec. Tata spunea ca fara femei nu se poate trai, iar cu femei este imposibil de trait. Cea mai mare calitate a femeii este zestrea. Cel mai mare defect al femeii este maica-sa. Dar asa cum inventatorii au inventat avionul fara pilot, revolverul fara zgomot, tot asa se incearca o alta inventie: zestrea fara nevasta si sot fara soacra. Cred ca cel care va pune la punct aceste doua mari inventii va primi Premiul Nobel pentru Pace.

Femeile se pot imparti, dupa cum spune unchiul Costel, in alte trei categorii: femeile care au suflet si sunt stimate, cele care au caracter si sunt admirate si cele care au „nu-stiu-ce” si sunt cautate. Eu nu stiu de ce sunt cautate, ca doar nimeni nu se joaca cu ele de-a v-ati ascunselea, ci de-a v-ati gasitelea. Unchiul Costel ii soptea lui tata despre una: Ce mi-am cautat mi-am gasit, iar acum mi-e frica sa nu-mi gaseasca ceva si medical.

Femeia este de genul feminin, desi unele poarta pantaloni, dupa cum unii barbati sunt de genul masculin si poarta sort de bucatarie. Femeia, spune legenda, s-a nascut dintr-o coasta. De aceea se pricepe atat de bine sa miste soldurile. Prima femeie care a pacatuit a fost Eva. A doua femeie au fost toate celelalte.

Cica Eva a pacatuit cand a muscat din mar. E posibil sa fie adevarat, fiindca intr-o seara, cand mama era plecata de acasa, l-am auzit pe tata, care era cu o vecina in salon, strigandu-i: Ho, nebuno, nu ma musca!. Probabil ca pe intuneric l-a confundat pe tata cu un mar. Intr-adevar, cand a iesit el din camera, avea urme de muscatura pe gat, exact acolo unde este marul lui Adam. Pe urma, ca in Biblie, tata i-a soptit vecinei: Acum pleaca repede, ca daca vine acasa sarpele, s-a zis cu noi!.  Eu l-am intrebat: „Despre ce sarpe vorbesti, ca acasa nu trebuie sa vina decat mama!.

Enervat, tata mi-a plesnit doua palme, de m-am vazut cu toti sfintii, asa cum scrie la Biblie. Cand s-a inapoiat mama, i-am cerut sa-mi explice legenda. In loc sa-mi explice mie, i-a explicat lui tata, dupa care l-a gonit din Rai si abia dupa doua luni s-a intors.

Atat stiu despre femei. Pentru rest am sa ma uit pe gaura cheii.

PS. Multumesc Cris!

5 Comments

 • eu****** Posted 11/10/2011 05:04

  Gigel esti extraordinar si scrisoarea ta mi-a placut.
  O sa mai ies din casa ca sa te citesc,

  Toate bune!

 • ganguritu Posted 11/10/2011 07:34

  Cand trecui prin Ardeal, intr-una din discutiile cu un om cu ceva experienta de viata, mi-a spus printre altele ca lumea se imparte in doua, oameni si femei…si asta am constatat si eu a doua zi, cand comunica cu soata..
  „Mai omule”…zicea ea, iar el raspundea: „Da, femeie”…
  Acum nu stiu, o fi de bine o fi de rau, ca n-am mai terminat discutia, pentru ca palinca ne-a rapus pe amandoi…de-a cui parte o fi palinca ?!

 • sebubu Posted 11/10/2011 10:37

  cat de simpatic 🙂

 • andres Posted 11/10/2011 22:52

  Eu*****, Gigel e fantastic! 😀

 • andres Posted 11/10/2011 22:54

  Ganguritu, femeile sunt specii aparte. Nu-i de gluma cu ele! 😀

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.