Despre mobilul tau

Ce poate sa-ti faca telefonul mobil, despre care tu nici nu stiai?

1. Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume.Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate. Incearca!

2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii cheile de rezerva? Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii de rezerva si ti se vor deschide usile.
Functioneaza si cu usa portbagajului. Incearca!

3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare de rezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50%. Cand iti pui telefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-o folosesti si alta data.

4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou.
Trebuie sa afli seria telefonului tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM.
Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.
Trimite deci acest mesaj la cat mai multi prieteni. Si nu uita sa-ti notezi seria telefonului.

Verificate!!!

Update:

Acest verificate (de mine) se refera strict la pc. 1 si 4. Am primit comentarii cum ca sunt bullshit chestiile astea. Treaba cu masina mi-a fost confirmata, depinde probabil de cheia la masina… La pc. 4 a fost de  asemenea confirmata, insa operatorul de telefonie nu poate nu vrea sa blocheze telefonul. Ce are de castigat nu am inteles. Atat.

6 Comments

 • Decibel… Posted 27/06/2008 01:16

  Bah…m-a ros pana am incercat…nu stiu cine a scos-o pe asta cu cheia de la masina ca …nu merge in ruptul capului…dupa care am constatat ca sunt si cam tampit ca am crezut asa ceva…un semnal radio al telecomenzii de la masina nu are cum sa coincida cu un semnal radio transformat in unul audio de catre telefon…fara nici o valoare…

 • andres Posted 29/06/2008 06:33

  Corect. Mi s-a mai spus asta… de-aia am zis acolo ca depinde de cheie (la cine a mers)

 • corina Posted 29/06/2008 12:07

  foarte tare!:) o sa incerc si eu fazele astea si o sa te anunt daca merg. ;)) interesant, oricum 🙂

 • Dever Posted 04/07/2008 01:10

  Nu merge faza cu deschisul prin telefon … a vazut je pe discovery la o emisiune 🙂

 • Raluk Posted 04/07/2008 04:00

  Eu chiar am incercat la serviciu. Un coleg era in birou cu cheie si eu jos la masina cu telefonul. Nu a mers din prima – la un moment dat am dus telefonul de la ureche si l-am pus langa incuietoare si chiar s-a deschis si s-a si inchis la loc (nu ma asteptam sa mearga), iar eu am ca masina un spark – asa ca eu cred ca depinde de masina.

 • dannyxxx Posted 15/10/2009 21:40

  va garantez ca merge chestia cu cheia. e probat. poate depinde si de cheie,nu zic ca nu dar la mine a mers

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.