Inca o dorinta – II – Scrisori de altadata (ep5)

chiconline21.jpg“Se intampla candva ca oamenii sa-si scrie. Asterneau cuvinte pe hartie parfumata, le pictau intr-o caligrafie impecabila. Hartia si cerneala erau cheia catre sufletul celuilalt. Unde s-a pierdut frumusetea scrisului? Cum de a murit pasiunea aia din trecut pentru scris, cum a ajuns mailul sa domine – atat de rece si impersonal? Da. Este adevarat ca e mult mai rapid, insa a lasat sa se piarda entuziasmul cu care era asteptat raspunsul… Si pe atunci scriam cu totii, femei, barbati, ne transformam cu totii in iubiti, in amanti, ascundeam si impartaseam secrete. Existau gradini secrete in care se spuneau povesti fara sfarsit si porumbei care ne aduceau iubirea scrisa… Unde s-au dus toate astea? Am devenit sclavii telefonului, ai mailului si a lipsei de timp. Nu mai stim sa iubim, nu mai stim sa ne marturisim iubirea, nu mai stim sa imbratisam. Oare mai sunt oameni care scriu? Mai sunt barbati care le dedica iubitelor versuri scrise la lumina lumanarii in nopti cu luna? Mai sunt femei care saruta scrisorile iubitilor si le raspund cu zeci de cuvinte insirate ca perlele si stropite cu lacrimi de dor? Mai sunt?” Citeste mai departe pe Cosmoboutique.ro>>

3 Comments

  • Miss Valery Posted 13/01/2009 00:09

    Imi place din ce in ce mai mult!!!! Abia astept urmatorul episod!

  • marius Posted 13/01/2009 14:19

    am citit doar parerea ta…despre faptul ca ne virtualizam…daca imi este permis sa spun asa…pe zi ce trece, cuvintele noastre devin pachete electronice ce alearga naprasnic prin kilometri de cabluri ca sa se izbeasca si sa se insire pe ecranul celuilalt…monitoarele au devenit foile noastre, tastatura ne e condeiul, ne schimbam, zi dupa zi, luna dupa luna, evoluam fara sa stim daca evolutia ne va duce la disparitie, fara sa stim ce ne asteapta si facem la fel si in dragoaste;;;;uneori ne avantam cu capul inainte…deoarece ..vrem totul acum…in momentul asta…asta e viata noastra …fastlife…astia suntem…daca imi ziceai acum 5 ani ca nu voi rezista fara calculator internet si to ce oefra el ..mai mult de trei zile ….nu te-as fi crezut…dar uite caci cantitatea de informatie oferita te face sa lasi de-o parte ziarele, revistele, e mult mai usor si rapid pe net.

  • andres Posted 13/01/2009 22:12

    E parerea Anei 😉 In fine, ideea e ca ai dreptate… si e foarte trist. Cu toate ca stim ca ar trebui sa o lasam mai moale nu facem nimic in privinta asta, dimpotriva, grabim pasul incercand sa acumulam mai mult (informatie, intalniri, distractie etc.). Reusim sa pierdem astfel multe lucruri importante, ne pierdem pe noi in tumultul zilnic. Ce sa mai vorbesc de scrisori scrise de mana? De timpul acordat compunerii unei astfel de scrisori… Offff!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.