Indragostitul nu merge, ci danseaza

„Singura diferenta intre material si spiritual este aceea de masurare, pentru ca unul se masoara in cantitate-materia, iar celalalt este o calitate-spirit, iubire, timp. Acestea sunt calitati, n-ai cum sa le masori. Le poti trai, le poti experimenta, dar nu poti descrie aceasta experienta in cuvinte care sa dea vreo masura. Poti sa spui cuiva cat de mult il iubesti? Un kilogram, doua kilograme sau doi kilometrii? Cat de mult il iubesti? Si cerul pare sa fie mic. Orice masura cade. De cate ori spune cineva Te iubesc foarte mult, nu stie ce spune, pentru ca foarte mult indica o cantitate. Iubirea este pur si simplu iubire.

Nu e niciodata mai multa sau mai putina. Ajunge sa spui te iubesc. Sau poate nici atat. Lasa ochii sa o arate, mainile sa vorbeasca, cantecele sa lase lucrurile sa se intrevada, dansurile… Nu spune te iubesc, pentru ca in momentul in care o spui, ai strans ceva foarte vast intr-un cuvant prea mic… Inevitabil omori ceva. Imensitatea iubirii inchisa intr-un cuvant mic, ca intr-o inchisoare. I s-au taiat aripile, e un cuvant mort.

Cand ii spui cuiva te iubesc sa fii atent: pesemne ca e chiar inceputul sfarsitului. Pe vremea cand iubirea exista, n-aveai nevoie sa vorbesti despre ea. Se auzea fara a se spune. Fara a se articula un singur cuvant, aerul din jurul tau vestea ca in tine e primavara, inflorire, dans in vant, in soare, in ploaie.

Indragostitul nu merge, ci danseaza. Numai aceia care nu cunosc iubirea merg. In momentul in care iubirea infloreste in fiinta ta, fenomenul e atat de vast si de invaluitor, incat schimba totul in tine. Ochii tai nu mai sunt cum au fost – plictisiti, morti; dintr-o data devin inflacarati. Intunericul din ochi va disparea si va aparea lumina, tristetea de pe fata va lasa locul profunzimilor. Atingi pe cineva si mana nu mai este doar un organ fizic; prin ea curge ceva nefizic, nematerial-caldura. Trebuie ca ti-ai dat seama de asta dand mana cu oamenii… Cu unii pare ca strangi creanga unui copac. Cu altii, foarte rari, simti ca intalnesti o alta energie. Simti trecerea energiei dintr-o parte in alta, exista comunicare, comuniune.”

Profetul de Kahlil Gibran reflectat de OSHO
Autor: OSHO
Editura: Mix

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.