Invidie, de Anna Godbersen

time read
Articolul are 433 cuvinte și se citește în 1 minute.

Invidie, Seria Lux, Anna GodbersenUn adevar general valabil spune ca vei gasi intotdeauna domni disponibili cu care sa dansezi, cu exceptia momentelor in care ai o nevoie disperata de un partener de dans.

Invidie este cel de-al treilea volum al seriei Lux scrisa de Anna Godbersen. Nu imi dau seama cum a reusit, insa povestea surorilor Holland m-a cucerit de-a dreptul. Pe langa faptul ca volumul al doilea s-a terminat cu inceputul celui de-al treilea, dandu-mi o doza buna de teasing, povestea vine cu niste rasturnari de situatie de toata frumusetea.

Nu imi dau seama daca aceste rasturnari sunt cumva fortate sau autoarea a surprins foarte bine rigiditatea timpurilor respective, a inceputului de secol XX, cand nimic nu conta mai mult decat ce spune lumea si cum este vazuta familia in societate.

Minunatul grup de “prieteni” se reuneste pentru a-si serba legaturile si a pastra aparentele. Iti vine sa razi cand ii privesti pe fiecare jucand-si rolul cu grija, ca nu cumva celalalt sa se prinda, desi acel celalalt se preface si el la randul lui ca nu stie nimic. O intreaga increngatura care noua ni se pare ridicola, dar care, in acele vremuri reprezenta sensul vietii de la care putini se abateau. Iar cand se abateau, cand incercau sa-si urmeze inima si nu prejudecatile, regulile nescrise ale societatii, reuseau sa se loveasca zdravan.

Iubirea este in continuare axa in jurul careia se invarte povestea, in jurul careia se invart personajele. Si cu toate astea, niciunul nu reuseste sa o prinda. Se formeaza noi triouri, au loc aliante la care nu ne-am fi asteptat si se desfac legaturi in momentele cele mai neasteptate. Suntem prinsi in lumea mondena a New Yorkului de inceput de secol XX si cu fiecare pagina vrem parca mai mult.

Mi-am ales personajul preferat din cartile anterioare. O gasesc pe Diana ca fiind fata rebela care se indragosteste iremediabil de un el rupt parca din romanele pe care le citeste. Ajunge sa-si traiasca propria poveste, propriul roman… fericire, dezamagire, tradare, gelozie… trece prin toate rand pe rand, insa cu cat pare a fi mai aproape de el, cu atat e mai departe.

As fi preferat sa spun ca aici se incheie seria, ca finalul este asa si pe dincolo. Finalul nu face decat sa te puna mai rau pe jar. Si nu ar fi fost asa o tragedie daca cel de-al patrulea volum ar fi fost publicat si la noi. Pana la aparitia acestuia, va invit sa cititi aceasta minunata serie. Are ceva, aerul acela de Gossip Girl intr-un New York din alte timpuri. Va va cuceri!

Invidie, de Anna Godbersen
Editura Nemira

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.