Louisiana – un loc unde trebuie să ajungi

Atunci când îmi place un loc, revin. Îmi place să descopăr locuri noi, dar mai mult îmi place senzația de familiar. Spunea cineva, cred că într-un film, că dacă ajungi să cunoști meniul pe dinafară, continuă să-l deschizi pentru a nu fi privit de cei din jur ca fiind vreun ciudat care merge într-un singur loc. Mi s-a părut amuzantă replica și o folosesc atunci când prietenul stă cu meniul închis și-l citește în minte. Da, avem câteva astfel de locuri în care mergem „la sigur”. Dacă recomand un local, să fiți siguri că am fost acolo de cel puțin 3 – 4 ori. Din păcate, nu sunt multe feluri de mâncare pe care le pot recomanda (pe gustate) căci am obiceiul să comand unul sau două feluri care îmi plac mult de tot. Revin în restaurantul x pentru coaste, în localul y pentru burgeri, în localul z pentru ciorbă de pui a la grec…

louisiana_042

Zilele trecute am descoperit un local nou pe care, deși l-am vizitat o singură dată, trebuie să vi-l recomand. Cum l-am descoperit? Simplu. Prietena mea, Gia, m-a sunat și m-a întrebat dacă vreau să merg cu ea la un eveniment. Mi-a spus ceva de club de jazz, mâncare bună, muzică live… suna interesant. Dar m-a convins cu locația. Drumul Taberei. Bun! Un local nou în cartier, am zis. Trebuie să merg. Și am mers.

louisiana_029

Pe Drumul Taberei nr. 18, lângă complex Orizont, este o terasă mică și o ușă prin care intri în altă lume. Este vorba de Louisiana – blues, jazz&soul, clubul în care vei fi primit cu zâmbet, cu muzică bună și mâncare de nota 10.

louisiana_015

Miercuri seara, nu numai că am descoperit un local nou, dar am cunoscut oamenii „cu ideea”, pe cei care au reușit să aducă Louisiana aici, în București. Am aflat că…

 În termeni muzicali, Club Louisiana înseamnă ziua şi artistul. Sau: ziua artistului. În fiecare zi asculţi unul dintre marii artişti care şi-au lăsat amprenta asupra muzicii şi care totodată au adoptat influenţe din blues şi jazz. Seara de vineri este dedicată concertelor live. Artistul casei este bluesman-ul american Clay Windham care cântă live, solo, alături de trupa sa sau alţi invitaţi speciali.

Vă spuneam că mâncarea este de nota 10. Chef Cristian Marin este cel care se află în spatele meniului delicios care ne-a fost prezentat spre a fi degustat. Împreună cu Bogdan Papastere, managerul localului, a creat un meniu specific American pentru a ne cuceri papilele gustative. Și au reușit! Felurile de mâncare m-au dus cu gândul la cartea O delicatesă și la criticul din poveste care cred că ar fi avut numai cuvinte de laudă.

Vedetele meniului au fost: Jambalaya New Orleans, Creveţi creole în stil Lafayette, Coaste porc BBQ Mississippi flavor, Beef burger Louisiana, Antricot de vită Cajun. Dintre acestea, eu am fost cucerită de Coastele de porc. Dacă până acum susțineam că cele mai bune coaste se mănâncă la Costelăria de la Palatul Bragadiru, ei bine, mi-am schimbat părerea. Cele mai bune coaste sunt la Club Louisiana – un motiv suficient pentru a ajunge acolo cât de curând.

Vă las să vă delectați cu câteva dintre imaginile de la eveniment și vă recomand să ajungeți cât mai curând la Club Louisiana. Fie că vă atrage muzica, fie că v-am stârnit curiozitatea asupra meniului, vă asigur că veți fi încântați.

louisiana_111
louisiana_098

louisiana_095

louisiana_021

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Louisiana.club
Foto credit: Mircea Filigeanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.