Nașterea la Microscop (MICROBIRTH)

time read
Articolul are 357 cuvinte și se citește în 1 minute.

Dragi viitoare mămici,
Fundația Crucea Albă găzduiește în 20 Septembrie premiera* în România a filmului documentar Nașterea la Microscop (MICROBIRTH), un film care va revoluționa modul în care atât femeile, cât și cadrele medicale se vor raporta la decizia privind nașterea copiilor.

MicroBirth

În România rata de nașteri prin cezariană este de 40% – triplă față de rata maximă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, în lipsa altor repere fundamentate științific. La nivel mondial rata de nașteri prin operații elective de cezariană fără indicație medicală este alarmantă în țările dezvoltate. Cezariana electivă fără indicație medicală este cea mai des utilizată procedură chirurgicală în rândul femeilor fertile. Modul de organizare al sistemelor medicale încurajează cezariana electivă fără indicație medicală din rațiuni financiare, iar femeile nu sunt destul de informate pentru a lua cea mai bună decizie în privința nașterii bebelușului lor.

“În timpul unei nașteri pe cale vaginală, fătul este expus la un nivel crescut de stres, care, într-un mod pozitiv, îl pregătește pentru viața extrauterină”, spune Mikael Norman, pediatru și profesor de neonatologie. Aceasta activare a sistemului imunitar al fătului nu apare atunci când se recurge la o operație cezariană înainte de a începe travaliul, fapt ce poate fi o cauză posibilă a patologiilor observate în număr mai mare la copiii nascuți astfel.

Ipotezele și concluziile știintifice prezentate în acest film documentar vor determina atât femeile, cât și cadrele medicale să își reconsidere deciziile personale și profesionale privind nașterea, ca decizii ce pot nu numai să influențeze sănătatea copiilor, ci și însăși viitorul speciei umane.

MicroBirth

*Premiera va avea loc la sediul Fundației Crucea Albă (Str. Parâng 43, Sector 1, București) în data de 20 Septembrie (sâmbătă) începând cu ora 17.30. Costul biletului este de 30 de lei.

I vizionare – 20 septembrie
II vizionare – 11 octombrie
III vizionare – 1 noiembrie

Informații și  bilete: http://cruceaalba.shopmania.biz/catalog/bilet-film-3
[email protected]
www.cruceaalba.ro
0735 193 987

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.