O zi de Bookfest. A 2-a

bookfestBookfest 2009 si-a deschis portile larg intampinandu-si vizitatorii cu o gramada de carti, care mai de care mai atragatoare – ca titluri, coperti, preturi. Prea multa lume nu era, insa ma gandesc ca e doar a doua zi. Aglomeratia va fi, ca in fiecare an in week-end, mai ales ca programul e accesibil pentru oricine. Duminca se va inchide tarziu, deci timp e destul de studiat cartile si ofertele. Problema ar fi una singura, sa nu cumva sa se epuizeze numarul de exemplare la cartile pe care vi le doriti.

M-a incantat sa aud pe fundal melodii din coloana sonora de la Twilight. Muzica venea de la RAO. M-am oprit sa imi iau si eu niste carti de acolo… Nu Twilight! Le am deja :D. Insa acestea erau asezate la loc de frunte in maretul lor stand.

Pe unde era agitatie? Hmmm. Nu prea era agitatie. Mi-a placut. Ordine si disciplina. Lume multa era in standurile mari: la Polirom, la Humanitas, la Curtea Veche, la RAO mai slabut decat ma asteptam, Nemira asa si asa. Cam astea mi-au sarit in ochi. Dar tinand cont ca e abia a doua zi, e posibil ca traficul sa explodeze zilele urmatoare.

Surprize din partea editurilor? Da. Reduceri peste reduceri. Daca titlurile mi s-au parut in mare cunoscute de la targurile trecute sau din news-urile pe care le primesc frecvent de la unele edituri, ofertele cu care isi intampina acestea vizitatorii mi s-au parut foarte variate. Am vazut ca multe edituri au adoptat cartea la 10 sau chiar 5 ron, si daca anul trecut cartile la preturile astea erau destul de vechi sau putin interesante, anul acesta nu mai pot spune acelasi lucru. Atat Polirom cat si Corint si Humanitas, au redus multe titluri interesante. Nu am puricat fiecare editura in parte, dar sunt convinsa ca reduceri sunt peste tot. Am aruncat un ochi si la Publica. Se pare ca am pierdut sirul cartilor, pentru ca au cateva noutati super si reduceri pe masura, reduceri pe care le au si in site.

Ce carti mi-am luat? Nu multe. Cele pe care le vroiam si le lasasem restanta de anul trecut. Timp sa am sa le citesc pe toate! Offfff!

– prima a fost Soni, de Andrei Ruse –  da, o aveam! Am luat-o insa pentru D., amica mea de peste mari si tari pe care o amenint de mult timp ca i-o trimit. Acum sa ajung la posta 😀

Ex-ii anonimi, de Lauren  Henderson – de la Polirom – recomandare de la Miss V… sa vedem ce si cum!

Manuscrisul anonim, de Debra Ginsberg – de la Humanitas – prima din colectia Cocktail pe care o incerc si sper sa nu ma prinda(colectia), desi sunt slabe sanse. Cartea este cu si despre carti. De ce m-o fi atras oare?! 🙂

Ora vrajitoarelor (vol 1+2), de Anne Rice – de la RAO. E primul titlu din seria Cronicile vrajitoarelor, serie pe care o urmaresc de ceva timp… Mi-a placut (acum multi ani) seria Cronicile vampirilor, pe care o am in biblioteca. Sunt foarte curioasa ce zice Rice despre vrajitoare, ca vampirii au fost prea tari!

Sper sa mai ajung o data la Bookfest duminica, sa vad ce si cum… Pana atunci, grabiti-va si voi la targ. Macar de o plimbare! Nu cred ca veti iesi de acolo fara cel putin o carte… Valabil pentru Serial Readeri!

3 Comments

  • Leah Posted 19/06/2009 23:26

    Eu ma duc maine in zori 😛

  • andres Posted 19/06/2009 23:28

    Ohoooo! Inseamna ca vei avea o zi lungaaaaaaa ;))

  • Leah Posted 20/06/2009 22:00

    Oooo da, a fost lunga, mi-am pierdut cateva ore pe acolo, dar a fost cu folos 🙂

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.