Pasarela 2009, 29 mai: „Omagiu adus modei”

pasarela

Ati auzit de Pasarela? Unii da, altii nu… Ce stiam eu e ca Pasarela e un eveniment legat de moda. Am citit pe ici pe colo, insa nu stiam mare lucru. La un google-it mai hotarat am dat peste „definitia” evenimentului.

PASARELA este festivalul de moda organizat de Ambasada Frantei in Romania si de Institutul Francez din Bucuresti, cu spijinul Institutului Francez al Modei de la Paris. Acest festival are ca scop promovarea creatiilor designerilor romani, atat la Bucuresti cat si la Paris.

Bun. Am aflat ce e Pasarela. Motivul pentru care m-am interesat de acest eveniment, e acela ca prietena mea a fost invitata sa participe intr-una din zile, mai exact ieri, 29 mai, in cadrul prezentarii-concurs “Omagiu adus modei” ce s-a desfasurat la MNAC. Au participat atelierele de croitorie din Bucuresti, prezentarea fiind urmata de petrecerea “de nunta” cu participarea unui taraf din Clejani.

Suna bine, nu? Da. Din pacate doar suna. Fiind prezenta de la inceput acolo, am prins atat partea frumoasa cat si cea… mai putin frumoasa a evenimentului. Nu mi-a placut deloc organizarea, totul mi s-a parut a fi facut haotic, negandit, de parca totul fusese pus pe hartie de un copil de gradinita si apoi, pe bajbaite, cei mari trebuiau sa duca totul la bun sfarsit.

Participantii fiind in jur de 25 de designeri, fiecare cu cate 2 sau 3 rochii, s-a ajuns la aproximativ 55 de modele, care la ora 18 trebuiau sa fie machiate, coafate SI imbracate pentru repetitia finala si singura… Ok. Nu stiu daca e frumos sa spun ca totul s-a decalat intr-un mod total nepotrivit, ca repetitia mi s-a parut stangace, ca la ora 21 (ora de incepere a prezentarii) inca nu erau toate gata… si nu zic imbracate, ca prezentarea-concurs a fost numai prezentare… Deci parti urate au fost destule.

Partile bune au venit sa-mi incante privirea. Echipa L’Oreal si-a facut treaba mai mult decat superb. Fetele au aratat perfect – cele multe ore petrecute in asteptare s-au sters ca prin minune lasand loc unei straluciri diafane si chipuri luminoase si calde. Coafurile nu prea m-au incantat, insa unora le-a placut… si da, unele au fost chiar artistice.

Desi repetitia a fost, dupa cum spuneam, stangace, fetele s-au descurcat si au adus in lumina reflectoarelor niste rochii superbe. Unele. Altele mai putin. Niciunul dintre designeri nu a tratat cu indiferenta evenimentul si au dat, cred eu, ce a fost mai bun.

Aveti aici cateva dintre rochiile pe care am reusit sa le prind mai bine. Nu eram prea bine asezata pentru poze.

p1  p2  p3  p4  p5  p6  p7  p8

Asta este rochia care mi-a taiat respiratia si cred eu ca este a Alexandrei Voicu.

r12

Din pacate – si ma leg din nou de organizare – nu s-a auzit mai nimic din ce vorbeau pe fundal, desi inclin sa cred ca nu s-au specificat designerii… Asa, rochia asta din oglinzi – cand a intrat fata in lumina reflectoarelor, un milion de luminite au inceput sa joace ca niste licurici in noapte. Mi-a taiat rasuflarea. Rochia nu as putea sa o descriu ca fiind rochia visurilor mele, insa a fost de efect si nu cred ca e cineva caruia sa nu-i fi atras atentia.

Update: Intr-adevar! Rochia a fost creata de Alexandra Voicu (Cartier18), care a lucrat impreuna cu Nela Voicu la realizarea acesteia. Din pacate poza de mai sus nu poate reda efectul magic pe care l-a avut asupra mea si a celor prezenti.

Si rochiile de mireasa (cateva din ele)…

r9  r10  r11  r13  r14  r15  r16

Daca ar fi fost sa aleg un castigator, as fi ales Tudor-Collection.ro. O sa ziceti ca sunt subiectiva! O sa zic “ si ce daca”. Mi-au placut rochiile. Le-am vazut de la zero, am vazut munca depusa si entuziasmul designerului, dar si al comisiei la prima vedere, prima proba. Si da, designerul e prietena mea. Ha! 

pic-050

Inca un lucru mi-a mai atras atentia, pantofii Irregular Choice pe care i-au purtat cateva dintre modele. Foarte fancy!

Pasarela in ziua de 29 mai mi-a dat o senzatie de incantare amestecata cu dezamagire. Ma asteptam la mai mult. Poate ca au fost de vina pantofii care ma injurau de cate ori coboram scarile ce tineau loc de lift. Dar sa zicem ca a fost o alta experienta bifata.

Despre Pasarela din celalalte zile puteti citi aici:
Omagiu adus lui YSL
Andra Clitan
Istavan Campan
Adrian Oianu
Anca Ioana Petrea
Laura Popoviciu, castigatoarea Pasarela 2009 – Espoir Mode

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.