Romeo & Julieta

time read
Articolul are 473 cuvinte și se citește în 2 minute.

Va spuneam in postul anterior de vocea care mi-a marcat 3 ore din viata si mi-a taiat respiratia (la propriu!)… Este vorba de Romeo (Jorge) in musicalul Romeo si Julieta care a avut premiera in 30 aprilie la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”.

Din pacate sau din fericire am aflat abia saptamana trecuta de acest musical si nu m-am gandit de 2 ori inainte de a spune „da, sa mergem”; si spun din fericire pentru ca artistii si-au interpretat rolurile impecabil – cel putin pentru ochiul meu neformat! – emotiile premierei au fost lasatede mult in urma, problemele tehnice cu care am inteles ca s-au confruntat la inceput, au fost depasite.

Distributia. Trebuie sa recunosc ca motivul principal romeo-julieta-5pentru care am mers a fost Jorge, eram curioasa cum va interpreta rolul, cum va canta si din momentul in care a aparut pe scena tot ce imi imaginasem eu s-a dus naibii! A fost cu mult peste asteptari. Voce superba, patrunzatoare, prezenta scenica mai mult decat stralucitoare (poate pentru ca era singurul imbracat in alb). Un adevarat prince charming. Filmuletul asta nu spune prea multe despre cum va fi pe scena, insa pe mine m-a convins sa merg sa-l vad.

I-am descoperit si pe ceilalti… Julieta (o stiam ca fiind interpreta melodiei Coji de portocale si ma asteptam la o voce frumoasa) a fost perfecta! Apoi cele doua Lady – Capulet si Montague, doica, Mercutio, Tybalt. Niste voci superbe pe care le-am ascultat si admirat fara a clipi.

Aceasta este distributia pe care am prins-o eu, am vazut ca mai sunt si altele…

Romeo -Jorge1
Julieta – Simona Nae
Lady Montague – Neli Niculae
Lady Capulet – Amelia Antoniu
Doica – Claudia Maru-Hanghiuc
Printul din Verona – Catalin Petrescu
Benvolio – George Calin
Mercutio – Victor Bucur
Tybalt – Ernest Fazekas
Paris – Florin Budnaru
Parintele Lorenzo – Andras Demeter
Capulet – Stefan Popov

Muzica. Superba! Si cred ca am spus tot. Entuziasmul cu care sunt interpretate piesele, vocile tinere alaturate celor experimentate te fac sa pierzi notiunea timpului, astfel ca nu stii cand se duc cele 3 ore. Parca zboara! Din pacate nu poti da imediat repeat.

Coregrafia. Felicitari Evei Duda! Mi-a placut de la inceput si pana la final. Totul a curs de la sine si desi era spatiu restrans a exploatat fiecare centimetru patrat. Cred ca partea cu spatiul nu mi-a placut… asta comparand cu scena pe care s-a desfasurat musicalul in Paris. Dar cred ca am pretentii cam mari!

In sfarsit, a fost un spectacol superb pe care planuiesc sa-l revad. E din categoria cu „repeat-ul”. Urmatoarele date de desfasurare sunt: 6, 7, 20 si 21 iunie. Iata si distributiile pe fiecare zi si mai multe informatii despre spectacol: Romeo si Julieta.

PS. Da! Chiar s-au pupat… ca am auzit unele comentarii ca vai, in piesa nu stiu care nu se pupau asa. Si ce daca! Cu cat mai real cu atat mai emotionant. Sa se pupe pana la lesin! 😀

romeo-julieta-opereta-2

5 Comments

 • Miss Valery Posted 24/05/2009 21:17

  Ma declar fana pe viata a musicalurilor frantuzesti, deci, implicit, si a lui „Romeo et Juliette, de la haine a l’amour”. Faptul ca am fost de 2 ori la spectacolul de la TNO si ca planuiesc sa mai ma duc cel putin o data spune ceva. Si da, Romeo al nostru chiar are cu ce, desi, dupa cum ai vazut, Romeo al lor are ceva aparte :D.

 • andres Posted 24/05/2009 21:31

  Daaa! Romeo ala chiar are ceva 😛 Dar sa ne rezumam la meleagurile noastre 😉

 • Iulia Posted 17/06/2009 20:01

  Mai sunt si alte piese deosebite la TNO.
  Va recomand ‘Contesa Maritza’, ‘Voievodul tiganilor’, ‘Vaduva vesela’.
  Din nefericire ‘Cabaret’ si ‘Ce inseamna sa fii Bunbury…’ , pentru moment nu se vor mai juca.

  ‘Romeo si Julieta’ e un musical surprinzator de captivant…n.am cuvinte pentru aceasta piesa. De la premiera am fost la toate reprezentatiile acestui spectacol. Este superb. Iar actorii, baritonii, vocile acestei piese sunt de invidiat pentru noi, pentru Romania. O piesa care merita vazuta!

 • Camelia Posted 15/12/2009 15:45

  Eu am văzut spectacolul cu toate distribuţiile posibile. L-am văzut de 19 ori şi mai am bilet şi pentru 18 şi 19 decembrie. Acum la finalul spectacolului au loc sesiuni de autografe, şi în fiecare astfel de sesiune se vorbeşte despre unul dintre actorii de pe scenă. Pot spune că toţi sunt oameni minunaţi. Am făcut mii de poze cu toţi. Ne-am împrietenit şi chiar păstrăm legătura cu unii dintre ei. Preferatul meu este „Prinţul din Verona” în interpretarea lui Cătălin Petrescu. O altă operetă foarte bună este „Silvia” de Emmerich Kalman, tot in regia lui Kero, cel care a asigurat şi regia musicalului Romeo şi Julieta. În toate rolurile principale masculine sunt distribuiţi artişti care joacă în Romeo şi Julieta, respectiv: Edwin: Florin Budnaru şi Oliver Popa (Paris şi Tybalt din Romeo şi Julieta) şi Boni: Cătălin Petrescu şi Victor Bucur (Prinţul din Verona şi Mercutio din Romeo şi Julieta). Şi unul din rolurile feminine, Stazi, este interpretat de Amelia Antoniu, cea care este Lady Capulet în Romeo şi Julieta. Alţi artişti care apar şi în Silvia şi în Romeo şi Julieta sunt: Ştefan Popov (Capulet, tatăl), Ernest Fazekas (Tybalt), Orest Pâslariu (Capulet tatăl). Doresc vizionare plăcută cui doreşte să vadă această operetă. Eu am văzut-o de 4 ori până acum. Avanpremiera din 11 noiembrie, premiera din 12 noiembrie şi reprezentaţia din 05 decembrie, toate cu aceeaşi distribuţie, distribuţia I, şi reprezentaţia din 6 decembrie, cu cealaltă distribuţie, distribuţia a II-a. Ambele distribuţii sunt bune. Merită văzut. Plus corul şi baletul. Toţi sunt minunaţi.
  Camelia

 • Trackback: Romeo şi Julieta | Christiansen

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.