Targurile de nunti in declin?

time read
Articolul are 459 cuvinte și se citește în 2 minute.

Merg la targurile de nunti de vreo 5 ani (prima expozitie fiind la Marriott in 2006, foto) si niciodata nu am vazut un targ mai trist decat cel de anul asta de la Romexpo. Astazi e ultima zi de Expo Ideal Mariaj 2011. Am fost ieri in calitate de vizitator si observator al acestei lumi, a rochiilor de mireasa si nuntilor in general. De la doua pavilioane anul trecut, acum targul s-a restrans la un singur pavilion, 14, fara a fi ocupat la maxim. Sa fie criza cea care i-a tinut acasa pe vechii expozanti? Sa fie lipsa de entuziasm? Sa fie asta o industrie care se indreapta incet si sigur spre declin? Nu stiu sa spun. Insa ce am vazut m-a intristat total. Anii trecuti erau prezentari in fiecare zi, era agitatie, sambata se statea pana tarziu si fetele parca nu mai vroiau sa plece din incinta la ora inchiderii.

Acum… offf! Am prins o prezentare – care am aflat ulterior ca a fost singura – a casei de moda Sabres. Si nu rochiile in sine au prezentat interes, pentru ca au fost acelasi gen de pitzi-rochie de anul trecut, transparente si cu pietre pana la refuz, facute pentru silicoane si nu pentru femeia obisnuita cu gust, mireasa-printesa-eleganta-romantica, interes au prezentat modelele: Nicoleta Luciu si surioara (prima isi tot strica imaginea cu aparitii de genul asta, imagine pe care parca si-o reabilitase la un moment dat!?!), Andreea Mantea si inca una al carei nume nu l-am retinut… Dupa aceasta prezentare, publicul s-a evaporat, public format in principal din organizatori, expozanti, barbati si mai putin vizitatori, viitori miri-mirese.

Dincolo de lipsa de prezentari, a fost lipsa de modele care sa imi atraga atentia. Da, au fost cateva, dar prea putine. Unde sunt atelierele de alta data, unde sunt numele sonore si entuziasmul cu care se organizau targurile? Chiar a dat criza in toate domeniile?

Si ca sa mai indulcesc putin (daca se poate) cele prezentate, o sa va spun ca am vazut accesorii noi, chiar dragute si care merita toata atentia. Bine… acum risc sa fiu subiectiva, imi plac pietrele si este de la sine inteles ca am gasit dragute cristalele colorate de la Noblesse Bijoux. Apoi mi-au placut foarte mult accesoriile pentru pantofi, un segment nou pe piata, de la SASHaccessories.ro. Unele idei sunt de-a dreptul minunate!

Intorcandu-ma putin la partea de rochii de mireasa, expozantii s-au declarat (mai mult sau mai putin oficial) total nemultumiti de targurile de anul acesta, cel de la Romexpo fiind chiar mai rau decat cel de la Palatul Parlamentului. Isi va reveni aceasta piata? Si daca da, atunci cand? Eu o vad inghetata in timp cum e buchetul superb de trandafiri prins in masa de gheata. Asteptam sa se topeasca gheata, pentru a simti din nou parfumul…

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.