Te casatoresti? Plantezi copac!

Bucurestenii care doresc sa se casatoreasca sau sa isi inmatriculeze automobilul vor putea face acest lucru numai daca vor planta un copac. Viceprimarul Robert Ionescu, initiatorul proiectului, a explicat pentru EVZ care sunt pasii ce trebuiesc urmati. Potrivit acestuia, copacii vor fi achizitionati de Primaria Generala prin licitatie si vor fi plantati in cele 19 parcuri aflate in administrarea primariei, precum si in spatiile verzi dintre blocuri.

De asemenea, in cadrul institutiei conduse de Sorin Oprescu, se va crea un nou serviciu, care va supraveghea desfasurarea proiectului.
„Nu va putea planta cine vrea, ce vrea. Strategia apartine Primariei Generale. Aceasta va hotari zonele. De asemenea, vor fi incheiate protocoale de colaborare cu primariile de sector, pentru plantarea pomilor si in spatiile verzi dintre blocuri”, a spus viceprimarul.

Potrivit initiativei, copacul trebuie plantat in zonele stabilite, cu un angajat de la spatii verzi. Astfel, o persoana care urmeaza sa se casatoreasca va merge la Primaria Capitalei, unde va primi un arbust. In functie de zona in care locuieste, acesteia i se va repartiza un parc in care va planta copacul.

Bucurestenii vor merge, insotiti de o persoana de la noul serviciu creat, in parc, vor planta pomul si isi vor face o fotografie, cu care se vor intoarce la Primaria Generala, unde vor primi un certificat. Noul document va fi prezentat la oficiul de stare civila, in momentul in care vor merge sa-si oficializeze relatia.

Viceprimarul Capitalei a mai afirmat ca spera ca astfel numarul copacilor sa ajunga undeva la „100.000-150.000”. „In cazul in care vor fi mai multi pomi, se va naste inelul verde din jurul Bucurestiului, adica se va extinde proiectul si in afara Capitalei”, a continuat edilul.

Sursa: Evz.ro

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.