2015 – anul tuturor posibilităților

time read
Articolul are 978 cuvinte și se citește în 3 minute.

schimbariSunt perioade în care nu se întâmplă nimic. Fiecare zi este copia celei de ieri, fiecare săptămână începe cu o zi de luni îngrozitoare și se termină cu un week-end prea scurt. (Cine a pomenit week-end-uri lungi?) Și sunt ani în care avem senzația că trăim într-o buclă. Dacă țineți un jurnal, știți despre ce vorbesc. Anul trecut pe vremea asta… acum doi ani… acum trei ani… Dacă privești în urmă și realizezi că erai într-un punct asemanător cu cel de azi, atunci miroase a rutină și plaforare. Nu, nu voi începe cu texte de genul “trebuie să faci ceva”, “tu ești schimbarea”, “ia atitudine”, sunt cărți destule care să-ți spună asta și cred că ai o voce interioară care strigă deja la tine una sau alta.

Am trecut prin cele de mai sus. Am trecut prin acele zile, săptămâni și chiar ani în care am bătut pasul pe loc (fie ca e vorba de relații profesionale sau personale). Apoi, ajunsă într-un moment de cotitură, am zis gata și am întors corabia către alte orizonturi. Sunt foarte răbdătoare din fire, am încredere în oameni, pun pasiune în tot ceea ce fac și lupt până în pânzele albe pentru a realiza ceea ce mi-am propus sau, după caz, pentru a atinge obiectivele impuse. Dar atunci când nu mai văd nimic bun, nu mai există speranță în mai bine, îmi iau jucăriile și plec. Cu siguranță e un “loc de joacă” care să-mi aducă zâmbet și da, mă entuziasmez iar. Și iar. Spuneam într-un interviu acordat recent (îl puteți citi aici) că unul dintre cele trei lucruri care mă caracterizeaza este entuziasmul. Dacă mi-l pierd, atunci știu sigur că e momentul să iau o decizie…

Și acum să revenim la anul nostru, acest 2015 care își dezvăluie magia pe zi ce trece. E anul posibilităților și, mai mult, al schimbărilor. De ce acest an mai mult decât alții? Pentru că îl simt pe pielea mea, dar văd aceste schimbări și în jurul meu. Prietenii, familia, cei cu care colaborez, cei pe care îi citesc, colegii sau foștii colegi trec prin schimbări pe care le-au așteptat, le-au dorit și le-au adus în viața lor prin muncă, o muncă care a ajuns să fie parte din ei.

Am avut un început de an tensionat și a continuat în acest fel. Însă tensiunea în creștere are punctul ei critic (apropo de cartea The Tipping Point), nu are cum altfel. Lucrurile s-au sucit și s-au răsucit până a apărut portița de a ieși din buclă. O nouă buclă. De fapt, am ieșit din mai multe bucle, dar e deja altă poveste. La un moment dat, în toată nebunia în care suntem înfășurați, apare o ușă. Sau o fereastră, depide cum priviți. Este acel moment în care știi care este decizia pe care trebuie să o iei, drumul pe care trebuie să apuci. Apar semnele de întrebare, oare e bine, oare va merge, oare voi reuși? Apar și voci care spun că nu e bine. Ești între ciocan și nicovală. Cel mai simplu ar fi să stai pe loc, să ignori semnele, asta doar dacă crezi că mai poți răbda (încă nu ai ajuns la punctul critic). Cred totuși că atunci când iei o decizie dificilă, când pornești pe un alt drum și crezi cu tărie că e cel corect, atunci numai lucuri bune se vor întâmpla, iar vocile de pe fundal nu vor face decât să te ambiționeze să-ți împlinești visul.

În urma unor astfel de decizii au luat naștere (sau au crescut) proiecte minunate. Le urmăresc cu drag de mult timp și anul acesta le-am văzut cum au înflorit. Acum niște luni eram prinsă într-un job care nu îmi permitea să fac mai nimic. Mă învârteam pe roata birou-acasă și visam la cai verzi pe pereți. Astăzi, de la biroul de acasă, mă uit în jurul meu și văd desene, cărți, tricouri pictate, lucruri pentru care sunt în stare să-mi dau timpul liber. Mi-am eliberat mintea de tensiuni și presiuni și văd posibilități, văd schimbări.

Dacă îmi urmăriți paginile de facebook (profilul personal, pagina cărții sau a clubului Serial Readers), Pinterest, Instagram sau Twitter, știți despre ce schimbări vorbesc.

Anul acesta planetele s-au aliniat pentru ca noi să ne găsim echilibrul în relațiile personale, dar și profesionale. Dacă tu, cel sau cea care mă citești acum, ai un proiect la care lucrezi, un business căruia i-au pus bazele, să știi că va crește. Entuziasmul tău, pasiunea pe care o vei pune în el îl va face să crească așa cum nici nu ți-ai imaginat. Da, apar și piedici, dar vei trece peste ele. Puterea e în mâinile tale, spunea Captain Planet în copilărie, puterea e în mâinile și în entuziasmul tău, îți spun eu acum. Profită de acest an, mai e mult din el, dă ce e mai bun din tine și îmbrățișează-ți dorințele.

În schimb, dacă simți că nu ți se întâmplă nimic, ai răbdare. Va veni momentul schimbării și pentru tine. Nu ai ajuns la punctul critic încă. Dar și când vei ajunge…

În încheiere, vă invit să-mi spuneți cum e acest an pentru voi, dacă sunteți printre cei care au fost atinși de schimbări.

Cu drag,

Andres

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.