3 minute

ceasbuzunarCe inseamna aceste 3 minute? Nu sunt nimic,  nu reprezinta nimic. Sunt picatura din oceanul numit timp. Si totusi v-ati gandit ca aceste 3 minute sunte mai lungi decat un an intreg? Ca pana si 30 de secunde pot fi de durata unui secol?

Stateam astazi la metrou si la un moment dat am auzit „trenul stationeaza 30 de secunde”. Acele 30 de secunde au fost infinit de lungi; nu aveam cartea la mine care sa ma faca sa trec prin timp pe nesimtite… Am numarat fiecare secunda trecand prin zeci de ganduri, toate reci ca vremea de afara. Mi-a intrat iarna in oase si soarelui ii e frica sa ma incalzeasca.

V-ati gandit vreodata ca 3 minute pot insemna cate un mic infinit in viata noastra? Infinit de lacrimi sau de zambete… In 3 minute poti face un om sa rada cu lacrimi, intr-o secunda il poti distruge. In 3 minute poti salva un om de la innec, intr-o secunda il poti trage de brat sa nu traverseze aiurea. In 3 minute poti decide ce vrei sa devii in viata, intr-o secunda te poti razgandi. In 3 minute poti cere pe cineva in casatorie, intr-o secunda poti spune da. In 3 minute poti savura o ciocolata, intr-o secunda o poti darui cuiva drag. In 3 minute poti asculta o melodie, intr-o secunda te poti indragosti de ea. In 3 minute poti apela pe cineva, intr-o secunda poti atinge buzele cuiva simtind fericirea… In 3 minute poti rupe cea mai frumoasa relatie, intr-o secunda poti cere iertare cu o privire. In 3 minute poti alege cea mai frumoasa floare, intr-o secunda o poti darui cuiva.

Ce inseamna 3 minute? Nimic si totusi este infinitul. In aceste 3 minute putem iubi, putem imbratisa in nestire, putem uita de noi pierduti in cel mai minunat sarut, putem spune te iubesc de sute de ori, putem sa ne dezbracam de rautati, invidii, gelozii, putem fi noi insine… Putem plange loviti de soarta si ne putem ridica mai puternici ca niciodata.

Cele 3 minute pot fi 7, pot fi 11, pot fi 43 sau poti fi saptamani… Depinde de tine cum le folosesti. Nu trebuie decat sa le apreciezi, sa le privesti altfel atunci cand le ai. Sa le strangi in brate ca pe ganduri de catifea…

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.