A new face – avatar

Nu am citit cronici despre Avatar. Am auzit pareri. Bune, indiferente, dar nu ca ar fi un film prost. Si l-am vazut intr-un final… Nu ma voi lungi cu impresii si alte alea. Spun doar ca e un film superb, ca si realizare, poveste, tot. In plus, trebuie sa-l revad (cand vom reusi sa facem rezervari la IMAX 😛 )… Ce nu inteleg e comparatia fara sens cu Lord of the Rings –  nu am putut vedea niciuna dintre parti cap-coada.

Si aveam obiceiul sa inchei prin a va recomanda filmul. Pe asta insa cred ca l-ati vazut cu totii 😛

Update: Chiar nu se compara cu a-l vedea la IMAX! Concluzia dupa ce l-am vizionat a 2a oara? Parca ar mai merge o data. 😀

Avatar(2009)
<

2 Comments

 • Trackback: Tweets that mention Thoughts about nothing… » Blog Archive » A new face – avatar -- Topsy.com
 • Tibi Posted 07/04/2010 08:55

  Nope, nu esti ultima care vede Avatarul. Am asteptat si eu sa se duca toata rumoarea, zumzetul, vuietul de aprobari, aclamari, contestari, critici si sa-l vad linistit, pentru a putea sa-mi formez o parere cat de cat neinfluentata. Filmul este unul reusit, intr-adevar, insa nu mi-a parut a fi spectaculos sau definitoriu (nici din pct de vedere al scenariului si nici al jocului actoricesc) pentru istoria cinematografiei.

  Povestea este potrivita iar tema este si mai bine potrivita. Interpretarea clasica de lupta a lumii corporatist-capitaliste cu cea inca in conexiune cu natura este extrem de utila generatiilor ce vin (da-r-ar Doamne sa si inteleaga filmul din perspectiva asta! :)) )

  In finalul comment-ului, asa cum am promis, ma refer pe scurt la asemanarea cu Lord Of The Rings. Pe langa aspectul de adventure/ epopee a unor civilizatii si anuntul ca Avatar va fi o trilogie, domnul James Cameron preia foarte mult din mitologia elfilor dezvoltata de autorul Stapanului Inelelor, J. R. Tolkien.

  Chiar daca unele elemente nu sunt prezente in mod expres in Lord Of The Rings, cei care au jucat Warcraft III stiu foarte bine ca elfii erau cei care aveau un Arbore Sacru pe care il aparau de orci si oameni, elfii erau cei ce erau in stransa legatura cu natura si putea trezi la viata spiritele naturii (apropo de conexiunea firului de par prezenta in Avatar), elfii erau cei care obtineau favoruri de la zanele inalturilor – celebrele banshees.

  Mai sunt destul de multe asemanari de personaje, tipologii si background-uri insa ma opresc aici.

  Chiar daca, in afara de aspectul lungan si albastru, James Cameron nu a inovat cu nimic la nivelul personajelor si originilor povestii, Avatar este binevenit si isi primeste locul lui in constiintele noastre bombardate de trend-uri.

  Cei care nu l-au vazut sa urmeze sfatul autoarei:P!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.