Bridget, ce-am mai râs!

time read
Articolul are 869 cuvinte și se citește în 3 minute.

Mi-era dor să ies râzând de la un film. Ori de câte ori văd o comedie sper să fie măcar o scenă la care să râd până-mi dau lacrimile. Se întâmplăm rar, e adevărat, dar când se întâmplă vreau să știe lumea întreagă și-mi doresc ca toți cei care ajung la filmul cu pricina să se amuze cel puțin pe jumătate din cât m-am amuzat eu. Cel puțin!

Înainte să intru în detalii, peste care puteți oricum să săriți, vă recomand să vedeți Bridget Jones’s Baby. Este cel mai amuzant film pe care l-am văzut anul acesta (nu că ar fi fost prea multe amuzante) și rețeta perfectă pentru a-ți descreți fruntea, a alunga norii și a te relaxa. Am râs cu lacrimi, da, și m-a durut puțin și maxilarul.

Bridget Jones, care a cucerit lumea în urmă cu vreo 15 ani (când a trecut timpul?!), se întoarce pe marele ecran pentru a-și continua aventurile de burlăciță zăpăcită, amețită, neîndemânatică sau cum vreți voi să-i spuneți. Sinceră să fiu, a trebuit să revăd trailerele primelor două filme – Bridget Jones’s Diary (2001) și Bridget Jones: The Edge of Reason (2004) – pentru a-mi aduce aminte ce s-a întâmplat anterior. În afară de câteva flash-uri legate de simpatica Bridget (Rene Zellweger), minunatul Darcy (Colin Firth) și nesuferitul Daniel (nu îmi place Hugh Grant!), nu mi-a revenit nicio amintire legată de filme. Parcă nici nu le-am văzut. Asta nu m-a împiedicat să mă bucur de acest al treilea film și să oftez la scenele din trecutul personajelor, special inserate pentru a trezi nostalgii.

Dacă în filmul anterior Bridget părea că va rămâne cu Mark Darcy (mi-a zis o prietenă), iată că noua Bridget, cea de 43 de ani, vine să dărâme mitul lui “și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” arătându-ne că nu trebuie neapărat ca cei doi să rămână împreună și că povestea poate continua din orice punct, pe un cu totul alt drum decât ne-am fi așteptat sau ne-am fi dorit. Chiar dacă timpul trece, evoluăm, ne maturizăm, unele obiceiuri rămân lipite de noi pentru totdeauna. Bridget, deși ancorată bine în prezent, are micile (sau marile?!) ei aiureli care o definesc. Și, ca să nu mai bat câmpii, haideți să vă spun, concret, despre ce e vorba în film.


Singură și nefericită (nu vă lăsați înșelați de imaginea de mai sus), femeie de carieră ajunsă din urmă de generația tânără și, oarecum, depășită de noile viziuni în domeniu (televiziune), Bridget are parte de o mare surpriză atunci când se aștepta mai puțin. Rămâne însărcinată. Nu, nu e spoiler – v-ați putut da seama de asta din titlu. Nu e spoiler nici faptul că se culcă o dată cu fermecătorul Jack (Patrick Dempsey) și a doua oară, o săptămână mai târziu, cu Darcy. Împrejurările sunt mai puțin importante. Ideea e că se trezește însărcinată și marea întrebare este cine e tatăl? Dacă vă așteptați la siropoșenii sau la o poveste despre sarcină, ei bine, nu e deloc așa. Trecem cu ea prin cele nouă luni, vom fi acolo și la naștere, dar întrebarea care plutește pe buzele tuturor nu face decât să țină spectatorul în suspans și să stârnească hohote de râs la intervale scurte de timp. Trebuie să îi vedeți pe cei doi potențiali tați ca să înțelegeți despre ce vorbesc. Sunt minunați!

Deși preferatul meu este de departe Colin Firth, Dempsey a avut un rol superb, a reușit să îmi atragă atenția mai mult decât mă așteptam și să mă aducă în situația de a nu ști pe care dintre ei să îl aleg. Trebuie să-i fi fost foarte greu lui Bridget cu așa bunăciuni de-o parte și de alta! Dincolo de personajele principale, am avut parte și de o surpriză cu voce și una de nota 20. Ed Sheeran – pe care nu l-am recunoscut decât când a-nceput să cânte (Bridget din mine a zâmbit și a fost de acord că seamănă cu cineva cunoscut) și Emma Thompson cu cele câteva replici superbe, memorabile.

Nu știu cât de mult v-am atras atenția asupra filmului, dar sper că suficient de mult încât să-i dați o șansă. De-ar fi un așa film pe an, ar fi prefect, a spus prietena cu care am văzut filmul. De acord!

Și, ca să vedeți că nu sunt singura cucerită de Bridget, vă invit să citiți și impresiile colegei mele de la Serial Readers: Bridget Jones, o nouă filă de jurnal >>

Bridget Jones’s Baby (2016)

3 Comments

 • sava Posted 23/09/2016 10:38

  nuam vazut filmul doar trailerul si de o saptaman aincerc sa gasesc traducerea in lb roman , Recenzia m-a convinssi ma bucur ca macar tu l-ai vazut !
  Ps: si mie mi-e dor de comedii bune !!

 • andres Posted 23/09/2016 11:20

  Sava, de câte ori aflu de vreo comedie sper din toată inima să fie super amuzantă. Din păcate, nu toate reușesc să ne facă să râdem așa cum promit. Îți va plăcea Bridget, te asigur! E nou filmul, de aceea nu e încă traducere la el. Când îl vei vedea, te aștept cu impresii. Sper să îl găsești la fel de amuzant cum mi s-a părut mie 🙂

 • reparatii frigidere Posted 27/09/2016 09:00

  Uneori e da ajuns sa vezi distributia(in acest caz de exceptie) ca sa iti dai seama de calitatea peliculei.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.