Actorii si prestatiile lor neobisnuite

time read
Articolul are 2066 cuvinte și se citește în 7 minute.

O noua sesiune cinefila de la Adina!

Ne adunarăm 17 bloggeri deasupra marmitei cinefile, de data asta înșirăm cele mai neobișnuite prestații actoricești, cele mai wow apariții, cele mai sărite de pe axa normalului prezențe. Enjoy 🙂 !


Am vazut pana acum toate filmele lui Ryan Reynolds – si cele bune si  cele mai putin bune. Am o pasiune si eu, ce sa zic! Il stiti probabil  din celebrul Van Wilder sau The Proposal. As avea multe filme cu el de adaugat, dar ma voi rezuma la cel care m-a facut sa zic „holy crap! ce ti-au facut baiete!” si anume Paper man. Aici este Captain Excellent, prietenul imaginar al scriitorului – personajul principal –  si nici acum nu-mi vine sa cred ca s-a lasat vopsit in halul ala si  imbracat ca Superman, cu chilotii peste colanti.
Bomboana de pe tort e Robert Sheehan – Nathan din seria Misfits. Este  primul rol in care l-am vazut, dar la fiecare episod ma mai trezeam cu cate un „wtf! asta e nebun!”. Mai multe nu am de zis, trebuie sa-l  vedeti in actiune: Nathan.

Adina

Aleg nu una, ci trei apariții ciudate în cadrul aceluiași film, Velvet Goldmine, un Jonathan Rhys Meyer superstar asexuat, un Christian Bale groupie hipiot și un Ewan McGregor flușturatic nevoie mare 🙂

Tomata cu scufiță

Sunt fană Johnny Depp, așa că-l urmăresc destul de îndeaproape. Îmi plac rolurile lui năstrușnice și ieșite parcă din lumea asta. Jack Sparrow sau the Mad Hatter n-au fost nu știu ce apariții șocante, nici măcar Sweeney Todd. Asta până a început să cânte. ;)) Recunosc că la asta nu mă așteptam de la el, deși știam de când a apărut filmul că e un musical horror, da’ parcă nu-mi venea să cred. 😛 Apoi ar mai fi Angelina Jolie deghizată în bărbat în Salt și Cate Blanchett în I’m not there, film pe care nu l-am văzut până la capăt. Să nu mai zic de Joseph Gordon Levitt in rolul din Misterious Skin – șocant, de-a dreptul.

Adina aruncă din nou mănuşa numai că de data asta armele alese au fost apariţiile ciudate, apariţiile şi prestaţiile sărite de pe axa normalului oferite de actorii pe care îi apreciem pentru fiecare film.  Tema propusă e una incitantă şi ar necesita câteva pagini dar ca să nu vă plictisesc am să mă rezum doar la câteva apariţii.
Încep  lejer cu un rol surprinzător oferit de Brad Pitt în producţia fraţilor Cohen, Burn After Reading. Chiar dacă Pitt a mai avut roluri cât de cât asemănătoare sincer nu mă aştept să-l văd în rolul unui asemenea prostănac dar mai ales în rolul unui personaj care sfârşeşte aşa :

Partea feminină e mai surprinzătoare pentru că sincer nu mă aşteptam să o văd goală şi lipsită de inhibiţii pe Nicole Kidman alături de fostul ei soţ.
Ciudată dar de bun augur a fost şi înfăţişarea lui Charlize Theron in Monster. Pentru acest film frumuseţea actriţei a fost cu totul ascunsă sub un machiaj atât de bună încât cu greu necunoscătorii o pot recunoaşte.
Aş mai zice ceva despre Jospeh Gordon Levittt in Killshot, despre Ewan McGregor in pat cu Jim Carrey (I love you Phillip Morris) dar mai ales despre Steve Buchemi – probabil actorul cu cele mai suprinzătoare miniroluri dar m-aş lungi prea mult aşa că vă las să vă delectaţi şi cu alte opinii.


Cinefilescu

ok, un actor într-un rol în care nu credeam să joace.
actorul e toate pe care le-a avut vreodată, cu o singură excepție.
categoric, nu-mi imaginam să-l văd în acele roluri.
mai exact:
după ce-am văzut acea excepție, nu mi l-am mai putut imagina pe Hanks în vreun alt rol.
așa a putut interpreta rolul de acolo, încât pentru mine n-a mai fost Tom Hanks, ci Forrest Gump, teleportat în viața reală.
acum, înțeleg pe undeva că Forrest Gump a putut juca în adorabila ciudățenie The ladykillers sau în mai-mult-ca-convingătorul Big (Vreau să fiu mare) – acestea chiar necesitau o oarecare doză de Forrest Gump.
poate chiar și că s-a putut metamorfoza în gardianul din uluitor-de-bine-realizatul The green mile (Culoarul morții) – până la urmă fiecare om ar trebui să se simtă cel mai mare prost în viață la întâlnirea cu negrul din film.
dar parcă nu-l prea pot vedea pe Forrest în filme precum Cast away (Naufragiatul) sau Road to perdition.
și nicidecum în Saving private Ryan (Salvați soldatul Ryan), Philadelphia ori Catch me if you can.
și chiar nu-mi pot imagina cum a jucat în siropuri precum The Da Vinci code (Codul lui Da Vinci) sau Sleepless in Steattle.
cât despre Bachelor party, ce pot spune?
total de neimaginat!
ce ciudat, nu găsesc nicăieri un actor numit Forrest Gump.
dar sunt sigur că există.
știu sigur că l-am văzut în filmul vieții, într-un rol extrem de ciudat, al unui personaj genial numit Tom Hanks.

Tloni

pt ca sunt intr-o perioada Bowie sau pt ca la Cannes s-au intamplat niste chestii, o sa raspund altfel. cel mai ciudat cantec pus intr-un film e asta. colder than the moon, red like jungle burning bright:

Radu

Nu o lălăiesc prea mult cu storcătoru de memorie şi multe amănunte în acestă postare. Primele roluri care mi-au venit în minte care să rezoneze cu cerinţele acestei sesiuni cinefile au fost:
Christian Bale în Machinistul şi Javier Bardem în No Country for Old Man. Şi că tot am dat de creaţia fraţilor Coen în cea din urmă menţionare.. rapid mi-am adus aminte de Burn After Reading.
De menţionat că fraţii ăştia, întotdeauna m-au surprins cu nişte personaje mai atipice.
Aşa că-l scot la înaintare pe emblematicul Brad Pitt cu cu un rol secundar în acest film, care m-a spart şi amuzat teribil.

După partea lui în Snatch – comedia mea preferată (sau Twelve Monkeys), nu mă aşteptam să văd că-i pică atât de bine în pielea unui alt măscărici. Per ansamblu, actorul s-a afirmat în ochii lumii cu roluri de om chipeş.. serios; timp în care atenţia mea nu-l aprecia prea mult (nu că i-aş contesta profesionalismu) .. asta până la proba contrarie, când mi-a devenit simpatic. Check this out…

sau ::aici:: o selecţie de secvenţe cu dânsu :))
şi pe urmă un mare SPOILER (ATENŢIE!), a cărui final de scenă m-a luat prin surprindere încât am derulat de 2 ori backward, să mă holbez mai atent la splash :))

Diana

Cand am primit propunerea Adinei de a scrie despre prestatia unui actor ce m-a lasat cu gura casca, m-am gandit instant la rolul memorabil al lui Christian Bale din dostoievskianul The Machinist. Piele si os e putin spus, e mai rau ca un fotomodel anorexic. Bale e incredibil (in sensul de ,,nu pot sa cred asa ceva”) in rolul scheletelui insomniac si fantasmagoric. Cu siguranta un thumbs up de la mine, doar iti trebuie cojones la modul serios ca sa joci in felul asta.

I rest my case..uitati-va bietul cum arata, cred ca a flamanzit luni intregi:

Milf și Petrov

Tanti mama lu’ Cristoooooos…
… băiatu’ matale iar îşi pune mărăcini în cap!, o anunţau îngrijoraţi câţiva copii.
Pula, madam uitase complet de Messia. După o naştere cu probleme, o căsnicie ciudată, venise timpul să bea şi ea o cafea adevărată (Doncafe?) şi să stea la o telenovelă ca orice femeie normală la cap.
Adevărul e că, nu ştiu de ce, dumnezeu parcă-mi ia minţile când vine vorba de această premiantă a teatrului şi filmului evreieşti. În sensul că uit mereu exact cât de prost joacă. În absolut toate ipostazele abordate: de la interviuri până la telenovele. E ciudat şi cum se refac aşteptările întru alt viitor şoc. Această actriţă care confundă teatrul antic cu cinematografia modernă mă fentează de fiecare dată şi mă face să mă minunez de amnezia mea absolut inexplicabilă de la o prestaţie la alta. După un episod din “Iubire şi onoare” am văzut “Maria şi marea”. În ambele i-a reuşit o Antigonă aproape perfectă.

Anda

Tom Cruise in Tropic Thunder. E atat de convingator ca da de gandit.

Ștefan

Mult timp am considerat ca asta este cel mai bun rol al sau … Sunt convins ca eram rautacios, avand in vedere ca prin anii ’94-’95 nu il consideram un actor mare. Neincrederea avea sa dispara odata cu „Seven” … Au urmat „Fight Club”,”Joe Black”, „Devil’s Own”, franciza „Ocean’s”, halucinantul „Benjamin Button” venit in cel mai bun sfarsit de an cinematografic din ultimii zece ani, sau senzationalul rol din „Inglorious Basterds” … Iar Brad Pitt a devenit unul dintre adversarii redutabili si foarte putini ai lui Deep in ceea ce priveste cel mai bun actor al momentului … Insa, undeva, intr-un colt al memoriei a ramas acel rol demential … Cu atat mai atipic astazi … Asta daca nu cumva pe canapeaua aceea nu statea Axl Rose

Eu unul urasc ca D-zeu, daca o exista, sa fie bagat si prin filme intr-o intruchipare omeneasca. Asa ca am fost cam oripilat cand l-am vazut in Dogma, nu numai uman, ci chiar femeiesc. Ba mai mult, actrita nu are talent decat la cantat, parerea mea: Alanis Morissette. Oh, my God, brrr 

trebuie sa marturisesc ca m-a bucurat propunerea adinei, pentru ca tema ei se potriveste perfect nu doar unei prestatii actoricesti mai putin obisnuite, ci si unui film. acest film este tropic thunder(2008) si daca ar fi sa aleg totusi un actor cu o aparitie wow, acela este tom cruise alias les grossman. pe tom cruise chel si cu burta jucand desantat intr-o comedie „controversata” nu ma asteptam sa-l vad. sincer, nu stiam intreaga distributie a filmului cand l-am vazut prima data si mi-a luat ceva timp pana sa-mi dau seama ca e si tom pe acolo:))
o multime de situatii amuzante in tropic thunder in care e implicat tom cruise, dar pentru final am lasat un video cu „playa” les grossman de la mtv movie awards 2010; cu un pic de „mahmureala” inainte… 

M-ai pus pe ganduri cu aceasta noua sesiune si mi-a fost tare greu sa aleg pe cineva sau pe altcineva. Cu mare greutate, am ales actrita mea favorita (cel putin din punct de vedere al frumusetii) si anume pe Charlize Theron. Asteptandu-ma mereu sa o regaseste ca o frumusete angelica, gata sa ia suflul oricarui barbat si nu numai, am fost pur si simplu terifiat de aparitia sa in Monster, probabil (iar dupa altii sigur) cel mai bun film al sau de pana acum: daca nu stiam ca ea apare in film, pur si simplu nu as fi recunoscut-o. Imaginea in oglinda poate dovedi aceasta:

Kinski în Aguirre der Zorn Gottes al lui Herzog, mirific! Lipsea să şi muşte capul maimuţei şi ar fi fost mai mult decât perfect.

Unele filme devin clasice printr-o singura scena – Scena cu scaunul din Basic Instinct, extrem de indrazneata pentru cinematografia de atunci.

 

George

Nu, n-o sa vorbesc de alde Sean Penn in filmul asta. Are cine sa scrie de ei! Priviti aici, mai bine, un rol delirant intr-un… sa-i zic film?!… o chestie facuta in gluma. Noi ne-am jucat, dar prietenul nostru Mihai (in rolul racketului Boris) a fost de senzatie! Jurnalist de profesie, cu niste clipuri la activ (Fara Zahar etc.), Mihai este un mare comic nedescoperit, care insa, daca va aparea pe marele ecran, va rupe! O mentiune si pentru maestrul Kristea, care nu vrea si pace sa faca film, si talentata Liana, „recent intoarsa dintr-un tuneu peste ocean”.
(Clipul a fost scurtat special pentru blog – de acolo salturile din montaj! – si continua povestea din alt scurtmetraj in care, la final, nefericitului in amor Kristea ii exploda in moaca grenada pe care i-o lasase racketul Serioja…)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.