O noua sesiune cinefila de la Adina!
Ne adunarăm 17 bloggeri deasupra marmitei cinefile, de data asta înșirăm cele mai neobișnuite prestații actoricești, cele mai wow apariții, cele mai sărite de pe axa normalului prezențe. Enjoy 🙂 !
Aleg nu una, ci trei apariții ciudate în cadrul aceluiași film, Velvet Goldmine, un Jonathan Rhys Meyer superstar asexuat, un Christian Bale groupie hipiot și un Ewan McGregor flușturatic nevoie mare 🙂
Sunt fană Johnny Depp, așa că-l urmăresc destul de îndeaproape. Îmi plac rolurile lui năstrușnice și ieșite parcă din lumea asta. Jack Sparrow sau the Mad Hatter n-au fost nu știu ce apariții șocante, nici măcar Sweeney Todd. Asta până a început să cânte. ;)) Recunosc că la asta nu mă așteptam de la el, deși știam de când a apărut filmul că e un musical horror, da’ parcă nu-mi venea să cred. 😛 Apoi ar mai fi Angelina Jolie deghizată în bărbat în Salt și Cate Blanchett în I’m not there, film pe care nu l-am văzut până la capăt. Să nu mai zic de Joseph Gordon Levitt in rolul din Misterious Skin – șocant, de-a dreptul.
ok, un actor într-un rol în care nu credeam să joace.
actorul e toate pe care le-a avut vreodată, cu o singură excepție.
categoric, nu-mi imaginam să-l văd în acele roluri.
mai exact:
după ce-am văzut acea excepție, nu mi l-am mai putut imagina pe Hanks în vreun alt rol.
așa a putut interpreta rolul de acolo, încât pentru mine n-a mai fost Tom Hanks, ci Forrest Gump, teleportat în viața reală.
acum, înțeleg pe undeva că Forrest Gump a putut juca în adorabila ciudățenie The ladykillers sau în mai-mult-ca-convingătorul Big (Vreau să fiu mare) – acestea chiar necesitau o oarecare doză de Forrest Gump.
poate chiar și că s-a putut metamorfoza în gardianul din uluitor-de-bine-realizatul The green mile (Culoarul morții) – până la urmă fiecare om ar trebui să se simtă cel mai mare prost în viață la întâlnirea cu negrul din film.
dar parcă nu-l prea pot vedea pe Forrest în filme precum Cast away (Naufragiatul) sau Road to perdition.
și nicidecum în Saving private Ryan (Salvați soldatul Ryan), Philadelphia ori Catch me if you can.
și chiar nu-mi pot imagina cum a jucat în siropuri precum The Da Vinci code (Codul lui Da Vinci) sau Sleepless in Steattle.
cât despre Bachelor party, ce pot spune?
total de neimaginat!
ce ciudat, nu găsesc nicăieri un actor numit Forrest Gump.
dar sunt sigur că există.
știu sigur că l-am văzut în filmul vieții, într-un rol extrem de ciudat, al unui personaj genial numit Tom Hanks.
pt ca sunt intr-o perioada Bowie sau pt ca la Cannes s-au intamplat niste chestii, o sa raspund altfel. cel mai ciudat cantec pus intr-un film e asta. colder than the moon, red like jungle burning bright:
Nu o lălăiesc prea mult cu storcătoru de memorie şi multe amănunte în acestă postare. Primele roluri care mi-au venit în minte care să rezoneze cu cerinţele acestei sesiuni cinefile au fost:
Christian Bale în Machinistul şi Javier Bardem în No Country for Old Man. Şi că tot am dat de creaţia fraţilor Coen în cea din urmă menţionare.. rapid mi-am adus aminte de Burn After Reading.
De menţionat că fraţii ăştia, întotdeauna m-au surprins cu nişte personaje mai atipice.
Aşa că-l scot la înaintare pe emblematicul Brad Pitt cu cu un rol secundar în acest film, care m-a spart şi amuzat teribil.
După partea lui în Snatch – comedia mea preferată (sau Twelve Monkeys), nu mă aşteptam să văd că-i pică atât de bine în pielea unui alt măscărici. Per ansamblu, actorul s-a afirmat în ochii lumii cu roluri de om chipeş.. serios; timp în care atenţia mea nu-l aprecia prea mult (nu că i-aş contesta profesionalismu) .. asta până la proba contrarie, când mi-a devenit simpatic. Check this out…
sau ::aici:: o selecţie de secvenţe cu dânsu :))
şi pe urmă un mare SPOILER (ATENŢIE!), a cărui final de scenă m-a luat prin surprindere încât am derulat de 2 ori backward, să mă holbez mai atent la splash :))
Cand am primit propunerea Adinei de a scrie despre prestatia unui actor ce m-a lasat cu gura casca, m-am gandit instant la rolul memorabil al lui Christian Bale din dostoievskianul The Machinist. Piele si os e putin spus, e mai rau ca un fotomodel anorexic. Bale e incredibil (in sensul de ,,nu pot sa cred asa ceva”) in rolul scheletelui insomniac si fantasmagoric. Cu siguranta un thumbs up de la mine, doar iti trebuie cojones la modul serios ca sa joci in felul asta.
I rest my case..uitati-va bietul cum arata, cred ca a flamanzit luni intregi:
Tom Cruise in Tropic Thunder. E atat de convingator ca da de gandit.
Mult timp am considerat ca asta este cel mai bun rol al sau … Sunt convins ca eram rautacios, avand in vedere ca prin anii ’94-’95 nu il consideram un actor mare. Neincrederea avea sa dispara odata cu „Seven” … Au urmat „Fight Club”,”Joe Black”, „Devil’s Own”, franciza „Ocean’s”, halucinantul „Benjamin Button” venit in cel mai bun sfarsit de an cinematografic din ultimii zece ani, sau senzationalul rol din „Inglorious Basterds” … Iar Brad Pitt a devenit unul dintre adversarii redutabili si foarte putini ai lui Deep in ceea ce priveste cel mai bun actor al momentului … Insa, undeva, intr-un colt al memoriei a ramas acel rol demential … Cu atat mai atipic astazi … Asta daca nu cumva pe canapeaua aceea nu statea Axl Rose …
Nu, n-o sa vorbesc de alde Sean Penn in filmul asta. Are cine sa scrie de ei! Priviti aici, mai bine, un rol delirant intr-un… sa-i zic film?!… o chestie facuta in gluma. Noi ne-am jucat, dar prietenul nostru Mihai (in rolul racketului Boris) a fost de senzatie! Jurnalist de profesie, cu niste clipuri la activ (Fara Zahar etc.), Mihai este un mare comic nedescoperit, care insa, daca va aparea pe marele ecran, va rupe! O mentiune si pentru maestrul Kristea, care nu vrea si pace sa faca film, si talentata Liana, „recent intoarsa dintr-un tuneu peste ocean”.
(Clipul a fost scurtat special pentru blog – de acolo salturile din montaj! – si continua povestea din alt scurtmetraj in care, la final, nefericitului in amor Kristea ii exploda in moaca grenada pe care i-o lasase racketul Serioja…)
Add Comment