Adu-ți aminte să zâmbești

time read
Articolul are 768 cuvinte și se citește în 3 minute.

zambeste

La finalul anului trecut am avut o (mică) revelație. În urma unei discuții cu a mea colegă (de la Serial Readers), Patricia, am realizat că am uitat să-mi urmez propriul sfat: să-mi pun încă o dorință. Știu că dorințele se împlinesc atunci când crezi în ele, și mai știu că trebuie să și muncești pentru ca ele să se împlinească, dar trebuie să le rostești, să le scrii, să le vizualizezi. Acesta este primul pas: să îți dorești. Dorințele sunt obiective pe care ne asumăm să le ducem la împlinire. Dacă nu le avem în vedere, riscăm să plutim în derivă către un nimic mare și lat.

Spuneam că nu mi-am urmat propriul sfat. După împlinirea a două dorințe, un job nou și Booky – despre care vă voi povesti cu altă ocazie, am uitat să îmi pun încă o dorință. Am fost atât de prinsă cu ceea ce aveam, că nimic altceva nu a părut a avea importanță. Până am ajuns la punctul în care am simțit, din nou, că ceva lipsește, că nu mă aflu în locul potrivit, că nu mă simt bine, că ceva nu este în regulă. Și aici a intervenit Patricia cu „Panoul dorințelor”. Amuzant a fost faptul că eu am fost cea care a inspirat-o să scrie articolul. Sau, mă rog, cartea mea. După o discuție cu ea, după ce m-a asigurat că acel panou funcționează, am decis ca până la finalul anului să am un panou al meu. Să-mi pun dorințele pe el, să le vizualizez în fiecare zi, să fac în așa fel încât ele să se împlinească. Am început anul 2018 cu o serie de dorințe, unele mai mari, altele mai mici, dar toate importante. Se spune că trebuie să alegi două sau trei obiective mari, dorințe, pe care să le vizualizezi. Nu m-am putut opri la trei, lista mea e ceva mai lungă. Da, e foarte posibil ca energia să se împartă între toate și acestea să se împlinească mai greu, dar asta sunt eu. Dacă îți poți pune două dorințe, atunci pune-le și fă-le să devină realitate. Dacă ai multe dorințe, atunci rostește-le și vor deveni realitate mai devreme sau mai târziu.

A-ți face un panou al dorințelor nu înseamnă că “gata, your wish is my command!” Universul lucrează pentru tine, dar trebuie să lucrezi și tu alături de el. Și trebuie să lucrezi al naibii de mult!

Acum, la mijlocul anului, mă pot lăuda că am tăiat de pe listă deja câteva dintre dorințe, altele sunt pe cale să se împlinească și, cel mai probabil, vă voi putea povesti despre ele lunile viitoare. Blogul acesta este una dintre dintre ele. Mi-am dorit să am un blog nou și acum îl am (imaginea de mai jos este prezentă pe panoul meu). O dorință la care încă lucrez e aceea de a scrie mai mult. Voi reuși, știu asta.

Ceea ce vreau să spun e că atunci când avem impresia că ne-am pierdut calea, că nu mai știm ce e cu noi, că ne-a pierit entuziasmul, să ne oprim un pic din ceea ce facem și să ne gândim la noi și la ce ne face fericiți. Ne place jobul pe care îl avem? Ne plac oamenii cu care ne petrecem timpul? Ne vedem prietenii suficient de des? Mai știm ce înseamnă să fim îndrăgostiți? Ne bucurăm de lucrurile mărunte care ne înconjoară? Privim cerul în fiecare zi? Citim, vedem filme, mergem la teatru, ascultăm muzică? Zâmbim în fiecare zi? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările ale căror răspunsuri ar trebui să ridice alte semne de întrebare și să ne ajute să revenim pe drumul nostru către împlinirea dorințelor.

În ziua în care vei uita să zâmbești, pune-ți întrebările de mai sus. Gândește-te la lucrurile care îți aduc fericire, la compromisurile pe care le faci și dacă merită să le faci, și întocmește-ți o listă de dorințe. Chiar dacă le ai deja într-un sertar al minții, trece-le negru pe alb, decupează imagini din reviste și fă-ți și tu panoul dorințelor, caietul dorințelor, folderul dorințelor, ce vrei tu. Acesta este primul pas spre a realiza că zâmbetul tău depinde, în proporție foarte mare, de tine

2 Comments

  • Eva Anca Posted 16/06/2018 22:58

    Super articolul! Sunt de acord cu tine, chiar trebuie sa ne straduim pentru a indeplini dorintele. Si eu mi-am facut un panou al dorintelor, in urma articolului Patriciei. Nu m-am limitat la 3, ci am pus 6, dar pot spune ca 4 dintre ele sunt deja bifate si una in curs de indeplinire.

  • Andres Posted 16/06/2018 23:19

    Mă bucur tare că mi-ai scris, că ai confirmat că funcționează! Eu mă voi ține de panoul meu în continuare, anul ăsta, dar și cel care urmează. Să ți se împlinească toate dorințele!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.