Avocatul cel naiv si plangacios

time read
Articolul are 552 cuvinte și se citește în 2 minute.

The Counselor - AvocatulIf you had it all
But wanted more
How much is enough? 

De cate ori ati vazut un film tocmai datorita distributiei? Si de cate ori entuziasmul s-a topit incet pe masura ce se scurgeau minutele? De multe ori, nu-i asa? Dar de cate ori vi s-a intamplat ca la finalul unui film, aparent fara sens, sa spuneti „wow, da, a fost genial!”

Cand am vazut trailerul filmului The Counselor, am fost cucerita de coloana sonora si, mai apoi, de distributie. Brad Pitt, Penélope Cruz, Javier Bardem, Cameron Diaz, Michael Fassbender sunt cateva nume cu greutate care vor reusi sa aduca mereu publicul cinefil in salile de cinema. Mai trist este atunci cand nu exista chimie intre personaje. Inca de la prima scena, cea in care avocatul (Michael Fassbender) si iubita acestuia, Laura (Penélope Cruz), se dragaleau intr-o dimineata tarzie, am ramas cu o senzatie de „fara sare si piper”. A fost un fel de sex pe uscat si, mai tarziu, ne-au oferit scene „induiosatoare”, de-mi venea sa ma intorc pe partea cealalta, in somn (noroc ca nu adorm la filme).

Bun. Ma veti intreba unde este geniul filmului astuia. E simplu. Geniul vine din inspirata idee de a plasa din cand in cand un fel de relansatori, scenele acelea imprevizibile care schimba brusc situatia, care te scot din zona de confort si iti plaseaza in minte intrebari. Si, de asemenea, faptul ca ti se spune de la inceput povestea, dar realizezi acest lucru abia la final. Recunosc ca am spus de cateva ori, in timpul filmului, ca este o porcarie. Adica, serios acum, elementul central al filmului este o vidanja care transporta droguri si care este deturnata de cateva ori de diversi – oameni care omoara cu sange rece in stanga si in dreapta. La un moment dat, chiar pierdusem firul, nu mai stiam ai cui sunt oamenii care preluau masina minune. Dincolo de masina asta si de transport, a stat morala, faptul ca traficul de droguri este periculos si finalul afacerilor de acest gen nu este niciodata unul pozitiv. Personajul lui Brad Pitt il avertizeaza pe avocatul cel naiv de acest aspect, fara vreun rezultat, din pacate. Avocatul asta este un personaj cam dubios, prea plangacios pentru rolul pe care il are in toata povestea cu drogurile. Michael Fassbender mi-a placut mai mult in X-men – First Class (Magneto), mult mai mult, poate pentru ca figura lui inspira forta.

Counselor

Nu i-am pomenit pe Bardem sau pe Diaz. Nu exista chimie nici intre ei, insa isi fac rolurile impecabil. Ea este mama rautatilor, cea care invarte totul pe degete, iubeste felinele si se comporta ca atare, ataca si nu priveste in urma. El, Bardem este traficantul cu experienta, dar cazut la picioarele femeii, la fel de naiv precum avocatul nostru. Desi filmul se doreste a fi unul de actiune, sunt cateva dialoguri profund filozofice care atrag atentia si te fac sa te intrebi daca vezi cumva acelasi film.

Relansatorii? Un cap care zboara, un cadavru plimbat aiurea, cateva povesti sangeroase care socheaza atunci cand le vezi infapuite, mai ales imaginea aceea cu Brad Pitt… Nu va dau mai multe detalii, trebuie sa vedeti filmul. La final veti spune wow. Daca nu, asta este, dar veti fi vazut cea mai tare scena de sex posibila. Cameron Diaz si…

Vizionare placuta!

The Counselor (2013)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.