Before Sunrise. Before Sunset

Un film absolut superb, un film in doua parti. Ok, sunt 2 filme. Vazute separat insa, nu au niciun sens. Impreuna fac o adevarata poveste! Si cand ma gandesc ca in poveste apar un el si o ea pentru… sa zicem 24 de ore cumulate, poate nici atat, aceste ore sunt impartite in doua „secvente” petrecute cu o pauza de 9 ani intre ele. V-am intrigat?

Before Sunrise (1995). Un el si o ea oarecare se intalnesc intr-un tren. El coboara in Viena si o convinge si pe ea sa ia urmatorul tren. Petrec o zi impreuna si promit sa se revada peste 6 luni pe acelasi peron…

Before Sunset (2004). Dupa 9 ani aceeasi el si ea se reintalnesc in Paris. Cat de schimbati sunt? Care le sunt sentimentele si dorintele? De ce nu s-au vazut in acel decembrie? Vor ramane ei impreuna?

Este un film absolut superb, ca o pagina de jurnal cu gandurile noastre insirate la intamplare, cu intrebari si framantari, filosofii de viata si amintiri marunte… Iar melodia cantata de ea in final e esenta a multe povesti de iubire… imi da fluturi in stomac!

Julie Delpy-A Walts for a Night

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.