Căpitanul America și războinicul tăcut

time read
Articolul are 518 cuvinte și se citește în 2 minute.

Captain America The Winter SoldierIn heroes we trust.

Povestea Căpitanului a-nceput în 2011. Era micuț, s-a făcut mare și a salvat situația, știți povestea. Captain America: The First Avenger a fost filmul care a dat startul unei serii de filme cu super-eroi, adevărate bijuterii. Îmi plac filmlele de acest gen și le-aș vedea pe bandă. L-am revăzut pe Căpitan în The Avengers în 2012 și iata-l acum, din nou, pe marele ecran. În cazul în care nu le-ați văzut pe primele, veți ridica puțin sprânceana la titlul filmului, la unele replici…

Daca în primul film am fost dezamagită că eroul nostru nu are talente de zburător, de această dată a venit cu temele făcute. A pășit în era noastră cu mult tupeu și talentul de a călca aerul cum calcă alții apa (știți să călcați apa, da?!). Deși el este personajul principal, mi-a plăcut mult mai mult de amicul său zburător, Falcon (Anthony Mackie). Atunci când și-a desfăcut aripilea alea, s-a luminat ecranul. Serios! Ce Căpitan, ce Războinic sau Văduvă, Falcon a fost Za Thing.

Filmul nu a fost lipsit de replici amuzante. Văduva Neagră le ținea în buzunar și profita de fiecare moment pentru a lovi. Mi s-a părut a fi mai personaj principal decât tăcutul Bucky (Sebastian Stan). Nu că ar fi deranjat. Dimpotrivă. Și a fost o replică a Căpitanului care m-a făcut să casc ochii și să vreau să spun cuiva, așa că vă spun vouă acum: „He’s fast, strong…”, îl descria el pe Războinic înainte de a-i afla identitatea. „Sper că nu e Edward Cullen”, mi-am zis. Scena apare și în trailer (mai jos). Îl și vedeam pe Cullen alergând prin soare, all white and shiny. Și războinicul alega și el, tot shiny.

Captain America

Am bătut câmpii și nu am spus mai nimic despre film. Steve Rogers trăiește în Washington încercând să recupereze deceniile petrecute la rece (congelat) în Arctica. În momentul în care Nick Fury, membru al S.H.I.E.L.D, este atacat, începe nebunia. Steve se trezește în mijlocul unui complot de proporții care ar putea pune întreaga lume în pericol. Mai departe, eroul nostru dă nas în nas cu Războinicul și apare conflictul ăl mare, cel psihologic. Băiatul shiny nu era decât amicul lui din viața anterioară. Dacă ați văzut filmul din 2011, știți cine este. Pe atunci habar nu aveam că Bucky este jucat de un român. Cum are românul rol semi-principal, cum apare mândria. Așa ceva… BTW, s-a comentat atunci ceva de băiatul ăsta? Eu chiar nu îmi aduc aminte.

Filmul mi-a plăcut, deși cred că se putea mai mult. Efectele speciale nu m-au impresionat, iar ochelarii m-au enervat la culme. În continuare urăsc 3D-ul. Voi l-ați văzut? Sunt curioasă cum vi s-a părut.

Captain America: The Winter Soldier (2014)

2 Comments

  • S Posted 24/04/2014 14:02

    ….si l-am vazut 2D 🙂
    desi nu ma deranja sa o vad pe Scarlet 3D 😉

  • andres Posted 24/04/2014 14:19

    Un fel de „Hello, Scarlet!” 😀

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.