Carrie, frumoasa in rosu

time read
Articolul are 435 cuvinte și se citește în 1 minute.

CarrieYou will know her name.

Poate e o simpla coincidenta, dar se intampla ca filmele pe care nu am reusit sa le vad, desi mi-am dorit si am avut asteptari de la ele, sa fie slabe. Atat de slabe, incat era mai bine sa fi ramas cu asteptarile.

Am vazut Carrie. Acum inteleg de ce m-a tot ocolit filmul asta. E atat de slab, incat nu pricep de ce l-au facut. E adevarat ca prima ecranizare a fost realizata acum niste ani, 1976, si ca o noua Carrie era binevenita. Dar de ce sa vedem o clona nu prea reusita de Carrie? Recunosc ca m-a incantat distributia, Chloe Moretz si Julianne Moore fiind o combinatie promitatoare, insa rezultatul nu a fost cel asteptat.

Filmul incepe cu scena in care Margaret (Julianne Moore) o aduce pe lume pe micuta Carrie. Momentul, plin de tensiune, vine ca o promisiune pentru povestea care urma. Din pacate am ramas cu promisiunea.

Carrie traieste sub „dictatura” mamei sale, habotnica si cu probleme la „mansarda” – o combinatie care se va dovedi a fi fatala. Momentul in care Carrie traieste socul primei menstruatii declanseaza haosul, devine bataia de joc a colegelor. De asemenea, este momentul in care apar si intrebarile (pentru noi, cinefilii). Oricat de incuiata ar fi fost mama, Carrie avea acces la informatie. In era internetului si a smartphone-ului, faptul ca ea nu stia ca adolescentele trec la un moment dat prin anumite schimbari, este de neiertat.

Apar apoi puterile telekinetice, puteri care o inspaimanta pe mama si-i intaresc convingerea ca fiica ei este intruchiparea diavolului. Nu imi mai aduc aminte foarte bine ce si cum s-a intamplat in prima ecranizare, insa noua Carrie nu a venit cu nimic iesit din comun. Ba chiar mi s-a parut ca aceasta Chloe Moretz este prea draguta pentru a da viata unui personaj precum Carrie. Imaginile de la final, cu acea Carrie insangerata si cu miscari de Medusa sau chiar Akasha (Regina Damnatilor) au reusit sa surprinda putin spiritul Carrie. Prea putin, din pacate. Carrie si-a spalat sangele de pe ea, devenind la final fata mamei.

Carrie

Cu parere de rau, nu va recomand acest film. Cine a citit macar una dintre cartile marelui King, stie cu siguranta ca personajul lui ar fi avut ceva malefic in el inca de la inceput. Cred ca este cazul sa citesc cartea. Daca aveti alte impresii, va rog sa mi le impartasiti. Ce v-a placut si ce nu v-a placut la film? Sunt curioasa.

PS. Poate ca totusi filmul a venit la mine in cel mai potrivit moment: de Craciun. Purceii si rosul si-au jucat bine rolurile. 🙂

Carrie (2013)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.