Cat de mare e o dorinta mare?

time read
Articolul are 546 cuvinte și se citește în 2 minute.

„Imi doresc o masinuta albastra. Imi doresc o papusa Barbie. Imi doresc casa mea. Imi doresc o bicicleta. Imi doresc sa slabesc. Imi doresc inelul ala. Imi doresc sa platesc facturile. Imi doresc rochia albastra. Imi doresc sa trec si hopul asta. Imi doresc un iubit. Imi doresc un job nou. Imi doresc o oglinda mare. Imi doresc…”

Orice ar spune cine ar spune, acestea sunt dorinte mici, prea mici si, intr-un final, cu asta ne vom alege. Impliniri mici. Oare de ce nu indraznim sa visam mai mult, sa ne dorim absolutul? De teama ca ne vom lovi de dezamagire? Ca nu vom primi maine ce am cerut azi? Cu siguranta dorintele nu ne vor fi implinite atunci cand cerem, ci la momentul potrivit. Si dorintele mici se implinesc! Mai devreme sau mai tarziu, daca ne dorim cu adevarat, aceste dorinte devin realitate. Si daca ele se pot implini, atunci de ce sa nu ne dorim mai mult? De ce sa nu visam la cai verzi? Cu cat e dorinta mai mare cu atat vom fi si noi mai aproape de realizarea imposibilului. Teama de a fi dezamagiti? E o prostie. Mai degraba ar trebui sa ne fie teama ca nu vom trai destul incat sa vedem cu ochii nostri muritori dorintele implinite. Dar dezamagiti nu vom fi, cu siguranta! A avea dorinte mari e atat de omenesc… ne ajuta sa traim mai intens, ne ajuta sa fim mai optimisti, sa pasim in fiecare zi cu entuziasm si asteptari de la noi, de la ceilalti.

Cat de mare e o dorinta mare? Nu as putea spune. De ce sa ne punem bariere singuri cand putem visa pur si simplu. Ne putem dori orice fara a ne intreba daca se poate sau cum am putea sa… Ne putem imagina in acea situatie in care marea si fantastica dorinta ni s-a implinit. Oare cum ar fi? Da. Sunt o visatoare. Dar uneori e atat de bine sa uiti de bariere, sa te lasi luat de val pana la stele. Sa le atingi una cate una si sa imbratisezi luna cu tot sufletul. Asta poate fi o dorinta, sa imbratisez luna de pe creasta unui val… E oare posibil? Cu siguranta!

Cat de mare e dorinta ta cea mai mare? Nu te gandi la imposibilitatea de a se implini, gandeste-te doar la ea si la bucuria pe care o vei incerca atunci cand va deveni realitate… Si, mai mult de atat, nu uita ca atunci va trebui sa gasesti o dorinta si mai mare!

„Imi doresc sa ajung la Disneyland si sa ma joc cu toate masinutele de toate culorile. Imi doresc sa ma plimb prin fabrica Barbie si sa-mi aleg ce vreau de acolo. Imi doresc cea mai frumoasa casa cu piscina, inconjurata de padure, uite desenul… nu e doar o casa, e casa mea! Imi doresc sa ma plimb in fiecare zi cu bicicleta. Imi doresc sa ma simt bine in pielea mea. Imi doresc un singur inel. Nu am facturi de plata! Am deja rochia albastra. Care hop? Imi doresc sa-l intalnesc pe el, acel el. I se mai spune si suflet pereche. Imi doresc sa fac ceea ce imi place. Inca o oglinda nu strica. Imi doresc o mie de dorinte mari, mari, mari!”

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.