Ce ai face daca ai fi super-erou?

time read
Articolul are 279 cuvinte și se citește în 1 minute.

Ce ai face daca ai descoperi intr-o zi ca poti sa zbori, ca poti misca lucrurile cu gandul si ca nu mai esti un om obisnuit? In aceasta ipostaza se gasesc cei 3 baieti din Chronicle. Dupa ce au coborat intr-o groapa ciudata din mijlocul padurii, au inceput sa se transforme usor in… altceva. Super-eroi? E cam mult spus. Doar oameni obisnuiti cu puteri neobisnuite. Si ce se intampla daca unul dintre ei are o furie imensa ce sta sa iasa la suprafata in orice moment? Se poate declansa haosul. Faptul ca filmul a fost facut in genul Blair Witch Project da o tenta ciudata de realism. Dar inclin sa cred ca s-au folosit de metoda asta pentru ca se stia ca este una care functioneaza. Nu este oare mai simplu sa folosim pastila care merge?

Filmul mi-a placut, desi ma gandeam ca vom afla si raspunsul la intrebarea „ce era in groapa aia?”. Nu l-am aflat, dar am vazut 3 posibilitati, 3 directii catre care se poate indrepta omul in cazul in care pune mana pe ceva ce-i depaseste conditia. Se poate transforma intr-o minte criminala, poate muri si poate deveni baiatul bun, super-eroul. Si puterea asta imensa care ii transforma pe adolescentii nostri nu face decat sa accentueze personalitatile lor, sentimentele care ii caracterizeaza iau proportii imense. Acum, daca stau bine sa ma gandesc, din acest punct de vedere putem vedea fiecare super-eroul care am fi daca am pune mana pe niste puteri de acest gen. Mie imi place ce vad. Tie?

Chronicle (2012)

Oare baiatul care scapa la final este noul Superman? Ar putea fi. Si mi-ar placea sa fie. As afla ce a fost la inceput in groapa aia!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.