Cine e Prometheus?

time read
Articolul are 330 cuvinte și se citește în 1 minute.

Iata un film care m-a lasat fara cuvinte. La propriu. Si nu imi aduc aminte sa mi se fi intamplat ceva de acest gen… un film ori imi place si scriu, ori nu imi place si scriu. Prometheus insa mi s-a parut plat. Da, am avut asteptari mari de la el. Cateva motive: Ridley Scott, Charlize Theron, impactul pe care l-a avut candva demult Alien si legatura (vaga legatura) intre Prometheus si Alien.

Inca de la prima scena am ridicat usor spranceana, wtf! Ce cauta „omul baterie” din Watchmen aici? Creatorul omului? Imi placea mai mult ideea de alien si atat, fara a fi introdusi intr-o alta teorie legata de creatori, de origini. Dar imaginatia merge departe si de ce sa nu fie Alien reinventat din alte unghiuri, cu alte si alte nascociri? Speram sa gasesc raspunsuri la intrebarea „de unde a aparut acel alien, monstrul urat si cleios cu doua randuri de dinti?”. Raspunsul nu mi-a placut, deloc!

In plus, spre deosebire de alte filme, personajele nu te fac sa le indragesti. Si cred ca nici creatorul filmului nu le-a apreciat prea mult. Moare unul, ok, moare si celalalt… ok din nou. Din tanti aia iese un alien mic si agitat, nimic iesit din comun. Alienul devine caracatita? Hai sa radem. Sunt faze care nu au sens. Nu se leaga. As mai avea eu cate ceva de spus, dar nu vreau sa va stric placerea vizionarii.

Cu toata dezamagirea care m-a incercat, filmul m-a tinut in scaun in asteptarea a ceva mai mult. Ca nu a venit, e altceva. Poate ca era mai bine daca nu vedeam trailerul… a dezvaluit cam multe. Sa speram ca la urmatorul (da, finalul a sugerat o continuare) va fi mai multa inspiratie, insa Alien nu va fi egalat. Va recomand totusi sa il vedeti la cinema, 3D-ul il ridica destul de mult. Efectele mi-au placut si probabil pentru acestea isi va lua niste premii.

Prometheus (2012)

PS. Se pare ca am gasit cateva cuvinte…

5 Comments

 • Bijuterii Posted 10/06/2012 14:21

  Asta am remarcat si eu in trailer, efectele.

 • andres Posted 10/06/2012 14:56

  Eu sunt curioasa cum va fi perceput filmul asta, foarte curioasa 🙂

 • Sigourney Weaver Posted 14/06/2012 13:04

  poveste bine construita….poate cu cateva mici scapari insa per total te tine in fata ecranului. Efectele speciale mai mult decat demne de un veritabil „Alien”. Mi-am dat seama la sfarsit ca am stat atat de concentrat in fata ecranului incat am si uitat ca era 3D….si asta e bine avand in vedere ca in general ma enerveaza de mor filmele 3D. actorii arata bine plati pe ecran….daca vrei sa vezi oameni 3D iesi frumos afara si e plin de ei 😉

 • andres Posted 14/06/2012 13:17

  ”Draga mea”, acum realizez ca nu m-a deranjat 3Dul, desi ma enerveaza si pe mine la culme. Mi-a placut foarte mult faza cu stelele si planetele. A meritat 3Dul acolo 😀

 • Sigourney Weaver Posted 14/06/2012 16:33

  nici macar acolo nu il tin minte 😉 dar tin minte scena….

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.