Desene animate. Cele adevarate!

time read
Articolul are 150 cuvinte și se citește în 1 minute.

Va mai aduceti aminte de „Gala desenelor animate” de pe la inceputul anilor 90? Nu imi aduc aminte exact ce desene vedeam in cadrul acelei gale, ca na, au trecut cativa ani, insa genericul final mi-l aduc aminte atat de clar… Am vazut de curand Parisul vesel (mai bine mai tarziu decat niciodata!) si un pasaj din acesta, este chiar acel generic. M-a incercat o senzatie asa placuta, nostalgica, un dor de acele desene pe care le primeam cu ratia si care erau cele mai frumoase minute din zi. Ca nu aveam parte de prea multe!

Imi aduc aminte ca erau asa simpatice desenele animate… Miaunel si Balanel, Lolek si Bolek, Mihaela, apoi ma erau unele cu un magar care canta „Buna dimineata soare!” Va mai aduceti aminte? Apoi au inceput sa apara alte si alte desene… Care au fost preferatele voastre? Sau, cel putin, de care va mai aduceti aminte?

11 Comments

 • lotusull Posted 26/07/2011 15:46

  Pai…nu prea imi mai aduc aminte 🙂
  Da stiu sigur ca Mihaela le-a placut parintilor mei 🙂

 • andres Posted 26/07/2011 15:51

  Hehe! Chiar nimic? Nici cele de mai tarziu… Sandy Bell & Co.? 😛

 • lotusull Posted 26/07/2011 16:07

  Aaaaa…ba da 🙂
  Sandy Bell si mai era ceva despre un capitan, ii zicea Planet.
  Tom si Jerry se pune ?
  🙂

 • andres Posted 26/07/2011 16:10

  Tom si Jerry sunt the best of! Si ala cred ca era Captain Planet 😀 Cele mai eco desene!

 • Georgyanna Posted 27/07/2011 14:02

  Si acum ma uit la Tom si Jerry cand am timp :)) Cand eram mica imi placea sa ma uit la „Regele leu” sau la Woody.
  Acum sunt difuzate tot felul de porcarii 🙁

 • andres Posted 27/07/2011 14:16

  Daaa! Tin minte ca primele desene stupide care m-au enervat la culmea au fost The Jetsons, din alea futuriste si fara sens. Mie mi-au placut foarte mult povestile de la Disney – pe care le-as revedea si acum cu aceeasi placere 🙂

 • Georgyanna Posted 27/07/2011 14:23

  Am uitat de Chip si Dale…Saptamana trecuta am dat intamplator peste Donald Duck pe Prima 🙂

 • andres Posted 27/07/2011 14:29

  Am avut si eu parte de o serie de Bugs Bunny si Tweety acum vreo doua saptamani. Am fost in vizita la o pustoaica si m-am uitat cu ea la desene. Ce viata! 😀

 • Razvan (360romania.eu) Posted 28/07/2011 16:20

  Desenele animate au evoluat in rau in ultimii ani: violenta reala (nu gen Tom & Jerry) plus o atmosfera apasatoare de thriller (vezi Batman spre exemplu).

  Intre timp a mai aparut inca un gen – eu ii spun ‘nebunie simulata’. La acest gen de desene, toti tipa sau au reactii complet necontrolate.

  Oare asta cere piata? Dar cu copiii (care prin definitie au un discernamant scazut) cum ramane?

 • andres Posted 28/07/2011 16:24

  Nu am reusit sa inteleg logica desenelor astora. De fapt am incetat de mult sa ma mai intreb… Si cand auzeam pe unul si pe altul ca Tom si Jerry sunt desene animate nocive pentru copii, mai ca imi venea sa le bag pe gat cate un pokemon. Buna intrebarea asta: „cu copiii cum ramane?”

 • Georgyanna Posted 28/07/2011 17:50

  Cand merg acasa ( la tara), am parte de o portie de „nebunie simulata” in fiecare zi. O portie chiar zdravana. 🙁 Cum sa iti doresti sa te uiti la asa ceva , mai ales cand ai 13 ani??!! 🙂 Cred k prostiile astea duc la dependenta…
  Daca pui un copil sa aleaga intre desenele vechi si cele de astazi, alege porcariile astea.Va spun din experienta… Violenta ii atrage din pacate.Si daca tot vorbim de violenta, ce parere aveti de jocurile gen GTA, Counter Strike ?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.