Dom Hemingway, chiar el!

Dom HemingwayA man with no options suddenly has all the options in the world.

„Jude Law este fenomenal”, scrie pe afisul filmului Dom Hemingway. Stiam acest lucru. Am avut o perioada in care i-am cautat filmele si le-am urmarit cu mare, dar foarte mare interes. Primele minute ale filmului sunt insa, cum sa spun, nu asa cum ma asteptam. Daca ati vazut filme precum Alfie, The Holiday, Closer, My Blueberry Nights, The Imaginarium of Doctor Parnassus, Sherlock Holmes sau recentul Side Effects, va sugerez sa uitati de ele cu totul.

Jude Law da viata unui proaspat fost puscarias, faimos spargator de seifuri, care a preferat sa stea 12 ani in puscarie decat sa-si toarne tovarasii, acest Dom Hemingway. Aflat in libertate, Dom al nostru merge impreuna cu bunul sau prieten, Dickie, la fostul sef mafiot pentru a-si primi recompensa datorata. De aici o intreaga nebunie.

Dom, nu numai ca are o doza mare de nebunie, dar pare a fi si ghinionist. Spun „pare” pentru ca, de fapt, lucrurile s-au cam schimbat in anii pe care i-a petrecut la racoare si se loveste de o cu totul alta realitate atunci cand revine printre ai sai. Fiica-sa a crescut, are un nepotel colorat, tehnologia l-a depasit…

Povestea e cam cretina si se doreste a fi amuzanta. Din pacate, umorul englezesc ma depaseste, deci nu ma voi pronunta in aceasta privinta. Insa, a-l vedea pe simpaticul Jude Law intr-un astfel de rol, a fost, cum sa zic, o revelatie. Omul asta e genial, cred ca ar fi putut foarte bine sa joace singur in film si nu mi-as fi putut lua ochii de la el. Inca de la prima scena in care tine un lung discurs, oda adusa organului sau, suntem invaluiti de accentul britanic si foarte colorat cu care ne va minuna pe parcursul filmului. Nu cred ca bijuteriile masculine au fost vreodata mai ridicate in slava.

Dom Hemingway

Ca un bonus, in film sunt plasate doua prezente feminine de exceptie: frumoasa Paolina, jucata de Madalina Ghenea, romanca (foarte) tacuta de care se leaga drumul personajului nostru, si Evelyn, jucata de Emilia Clarke (sau, mai simplu, Daenerys – mama dragonilor), fiica lui Dom.

Va recomand filmul. Pentru Jude Law. Unul mai gras si cu chelie, dar cu un limbaj si o limbarita de zile mari.

Dom Hemingway (2013)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.