Ei sunt gardienii galaxiei!

Gardienii GalaxieiAll heroes start somewhere.

Care este ultimul film la care ați râs? Nu, nu vorbesc de zâmbet în colțul gurii când și când, ci de râsul acela sănătos, râsul care să te facă să te ții de burtă.

M-am amuzat terbil la Gardienii galaxiei și vi-l recomand cu cea mai mare căldură. De obicei scriu partea asta cu recomandarea la final, ca o concluzie. De această dată concluzia e mult prea importantă: filmul este de văzut!

După cum știți, voi cei care mă vizitați, îmi plac la nebunie filmele realizate după benzi desenate, filmele cu supereroi. Am urmărit seria X-men cu mare interes, apoi Iron Man, Spiderman, Thor, Avengers, Superman, Captain America. Unele filme au fost bune, altele mai puțin bune. La unele m-am amuzat, altele m-au lăsat cu speranța unei continuări mai bune. Niciunul dintre acestea nu a reușit să mă amuze precum Gardienii galaxiei.

Ați văzut cu toții trailerul, sunt sigură. Ei bine, filmul a fost cu mult mai bun decât trailerul. E adevărat că nu am pășit în sala de cinema cu așteptări prea mari. Adică, serios acum, ce așteptări să ai de la un film în care personajele principale sunt Peter Quill – omul care își spune Star Lord (Chris Pratt), Gamora – o tipă verde (Zoe Saldana), Drax Distrugătorul (Dave Bautista), Rocket – ratonul mega-inteligent (voce Bradley Cooper) și Groot (voce Vin Diesel), un copac simpatic despre care necunoscătorii au impresia că spune la nesfârșit „I am Groot”? Nu, chiar nu poți avea cine știe ce așteptări. Apoi, se face întuneric, apare al nostru personaj principal, Peter Quill, își pune căștile pe urechi și începe acțiunea.

Povestea în sine e relativ simplă. Peter Quill se află în căutarea unui glob de o valoare inestimabilă care îl aruncă într-o confruntare pe viață și pe moarte cu un grup de războinici. Interesul stârnit de acest glob îi aprinde eroului nostru beculețul, realizează că se află în posesia unui obiect cu o valoare cu mult mai mare decât crezuse inițial. Din acest moment începe o nouă aventură pentru Star Lord al nostru, aventură în care va deveni liderul unui grup colorat, de paria spațiali, viitorii gardieni ai galaxiei.

V-am stârnit curiozitatea? Nu, nici nu credeam că se va întâmpla acest lucru. Povestea, aparent banală, este susținută de aceste personaje bine și foarte bine conturate. Fiecare dintre eroii nostri, gardienii, are un ceva apare, acel ceva care dă culoare filmului (și la propriu și la figurat). Ba chiar ajungi să-i îndrăgești și momentele acelea în care unul sau altul sunt la un pas de moarte îți taie respirația. L-am îndragit pe Star Lord (desigur!), povestea lui de viață m-a impresionat. Deși părea că ar fi un pierde-vară, avea cu el un bagaj mare de frustrări. Gamora, personaj bun? Personaj rău? A apărut în peisaj cu mai multe fețe, dar, chiar și rea fiind, era de-acolo. Drax – replicile lui sunt de milioane. A apărut ca băiatul rău pentru ca mai târziu să… Hai, vedeți filmul! Da, mai sunt și ratonul, pardon, Rocket. Minunat de inteligent și foarte bine realizat. Este „tipul” cu replicile la el, mereu pe fază, și veți fi uimiți, cel mai fioros. Apoi, la final, este zâmbetul lui Groot. Îl veți iubi. De la primul zâmbet și până la ultimul dans.

Gardienii galaxiei

Cred că am spus cam multe. Sper totuși să vă fi stârnit curiozitatea. Am citit impresii despre film, multe au redat cele spuse de mine, un film bun și amuzant. Alții au dat note proaste și foarte proaste. Eu zic că este o surpriză din partea Marvel. Este cu totul alt gen de film. Nu încearcă să explice nimic din acel viitor posibil. Știința, tehnologia sunt lăsate la o parte. Suntem, pur și simplu, invitați să dansăm pe muzica lui Star Lord și… dansăm. Cei de la Marvel au lăsat la o parte rețeta folosită până acum și s-au aruncat în lumea lui „ce ar fi dacă am face un cocktail”. Și le-a ieșit.

Acestea fiind spuse, vă aștept cu impresii! Sau, ca să-l citez pe minunatul prieten al lui Rocket, I am Groot!

Guardians of the Galaxy (2014)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.