Era și timpul!

time read
Articolul are 565 cuvinte și se citește în 2 minute.

About timeWhat if every moment in life came with a second chance?

Era și timpul să văd o comedie romantică!
About time este filmul acela care dă strălucire unei zile cu ploaie, este filmul care te face să zâmbești, să chicotești, să lacrimezi, să oftezi. Mi-a plăcut, deși e departe de a fi un film care să te dea pe spate. De fapt, încă de la vizionarea trailerului m-a dus cu gândul la Soția călătorului în timp. Și acela știu că m-a răvășit la momentul lui.

About time este povestea unui băiat de 21 de ani care află că bărbații din familia sa au darul de a călători în timp. Nu pot schimba istoria, dar pot schimba ceea ce se întâmplă în viața lor. Tim, deși crede că tatăl să face o glumă, află pe propria-i piele că se poate întoarce în timp și, mai mult, poate repara micile greșeli făcute din lipsa experienței. Când tatăl său îl întreabă ce și-ar dori, la ce va folosi acest dar, el spune senin că o prietenă. Dar găsirea prietenei și, mai apoi, clădirea unei relații chiar și cu superputerea lui se dovedește a fi dificilă. Mai mult, darul lui nu îl ajută să sară peste dificultățile vieții de adult, peste greutățile vieții de familie, dar, cu siguranță, îl ajută să trăiască mai intens, îi acordă timpul necesar pentru a face doi pași în spate (sau mai mulți) și a trăi viața intens.

Cumva, la final, filmul m-a dus cu gândul la citatul acela: „You only live once, but if you do it right, once is enough.” Și poate că asta a fost esența până la urmă, să ne bucurăm de fiecare clipă, să trăim tot ceea ce ne oferă viața pentru că ziua de azi nu se va repeta oricât ne-am dori.

Rachel McAdams

Un plus și un minus în același timp a fost prezenta minunatei Rachel McAdams. Plus pentru că, știți voi, e ea cu fața ei, vocea ei, prezența ei care te face să-ți dorești să o strangi de mână, să o cuprinzi în brațe și să nu-i mai dai drumul… poate doar pentru a o lăsa să râdă. Minus? Da, și minus. A jucat în Soția călătorului în timp. Este imposibil să nu faci comparație între filme. Actrița e bună. Cei de lângă ea sunt buni și ei. Nu râmâne decât să judeci povestea. E slabă. Din fericire nu am avut așteptări. A fost filmul perfect pentru o seară cu ploaie. Muzica, decorurile, marea, culorile filmului s-au împletit perfect cu starea mea de spirit.

Vă recomand About time. Este un film ușurel cu sfaturi numai bune de luat în seamă și cu o superputere: te face să visezi la timpul pe care l-ai putea avea pentru a citi. Imaginați-vă doar timpul acela pe care l-ai putea petrece cu bibloteca ta, cu acele cărți pe care ți-ai promis să le recitești, și nimeni nu ți-ar observa absența. Un gând frumos!

About time (2013)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.