Filmele lui 2015

2015-MoviesUn nou an, o nouă leapșă cinefilă! Nici nu se putea altfel. Piratul Cinefil a bătut discret la „poarta” blogului meu și m-a anunțat că am o listă de făcut: filmele pe care țin neapărat să le vizionez anul acesta. Dacă anul trecut lista a fost de 11 filme, de această dată am 19 de văzut. Adică e cu musai! (lista este în ordinea aparițiilor)

1. Seventh Son (2 ianuarie) – pentru că 7 este cifră magică, pentru că fantasy și pentru că Ben Barnes.

2. Mortdecai (23 ianuarie) – Johnny Depp și atât. Cum ce altceva? Atât. Vezi trailerul.

3. Jupiter Ascending (6 februarie) – Încă un fantasy care mă intrigă. Mai mult de atât, sunt foarte curioasă de prestația dansatorului nostru, Channing Tatum. Dansează el bine, apără fetele, le îndrăgostește, dar cu moaca aia pictată… am pretenții de la el.

4. Fifty Shades of Grey (13 februarie) – sunt mai multe șanse să văd filmul cap-coadă decât să citesc și volumul 3 al cărții. Trailerul e salvat de coloana sonoră. Să vedem dacă ne alegem cu diabet sau nu. (despre carte am scris aici)

5. The Duff (februarie) – mi-era dor de un film ușurel, cu adolescenți și clasicele drame. Relaxare. Abia aștept!

6. Cinderella (13 martie) – pentru că îmi plac poveștile și pentru că avem nevoie să visăm (la prince charming?!).

7. Insurgent (20 martie) – nimic de comentat. Abia aștept filmul! (dacă ar fi să fac un top al preferințelor, acesta este pe primul loc)

8. Fast and Furios 7 (3 aprilie) – tare seria asta, una dintre acelea care mi-ar plăcea să se continue și de care nu mă plictisesc. Tokio Drift mi-a plăcut cel mai mult, însă nu e timpul pierdut… 7 cu noroc să fie.

9. Danny Collins (10 aprilie) – Al Pacino cu vocea lui minunată și Jennifer Gardner, draga de ea. Rețeta perfectă.

10. The Age of Adaline (aprilie) – îmi place de Blake Lively încă de când am văzut primul episod Gossip Girl. Nu e strălucită, însă are o strălucire aparte. În rolul Adelinei nu este vampir, dar e veșnic tânără. Sunt tare curioasă care va fi rezolvarea enigmei. Da, un film de văzut. PS. În plus, este soția lui Ryan Reynolds. E fermecată, am zis.

11. The Avengers: Age of Ultron (1 mai) – motive? Nu ați văzut primul Avengers? Mare greșeală! Acesta cred că e al doilea în top, dacă ar fi să fac un top. Dar nu fac. Nu.

12. Tomorrowland (22 mai) – blondina începe să-mi placă. Chiar mult. Mi-a plăcut în Under the Dome și promite. Iar filmul, da, m-a dus cu gândul la Tommorowland, festivalul de muzică, dar trailerul m-a convins. Ce ziceți? Îmi cam plac filmele cu what if?.

13. Jurassic World (12 iunie) – de dragul vremurilor trecute. Trebuie văzut, așa zic.

14. Terminator: Genisys (3iulie) – nu simțeam nevoia de un Arnold la vârsta a 3-a, nici de o reluare a poveștii, însă, pentru acel I’ll be back care l-a consacrat pe eroul copilăriei multora dintre noi, aș urmări orice continuare, remake… Deci, pe listă cu el!

15. Pan (24 iulie) – pentru că Hugh Jackman e în topul 3 general și pentru că îmi plac poveștile. Copil fiind…

16. Minions (10 iulie) – cum să nu vrei să vezi desenele acestea? Cu toții îi iubim și ne amuzăm când îi vedem. Sunt minunați! Bananaaaaa 😀

17. Maze Runner: The Scorch Trials (septembrie 2015) – o nouă serie de filme a început, trebuie continuată, nu-i așa? Să plouă cu distopii, zic.

18. Jocurile foamei – Revolta, partea a II-a (20 noiembrie) – motive? Nu, nu avem nevoie. Trebuie văzut pentru că trebuie. Trailer nu avem, dar am găsit clipul de mai jos. Să oftăm puțin că se va termina și seria asta.

19. The Woman in Gold – pe acesta l-am lăsat la final, deși are premiera în aprilie (SUA). De ce? Pentru că e cel mai musai-film. Da, ați ghicit. Ryan Reynolds (nr.1 in topul meu) cu freza lui aiurea cu tot. Nu se bate cu Insurgent, pentru că na, sunt pe trepte diferite, dar abia aștept să-l văd. (de câte ori am spus până acum abia aștept?)

Altele: Predestination, The Flash, Ant Man. Dacă aveți și alte recomandări, comentariile sunt deschise mai jos. Anul acesta nu m-am putut rezuma la 10 + 1. Chiar nu am putut!

Să avem un an minunat, că filme sunt destule și vor apărea și altele pe parcurs. Va trece (prea) repede, vă asigur! Leapșa o dau mai departe Laurei si Adinei. Laurențiu a scris și el aici.

UPDATE: Leapșa a pornit de la Angela căreia îi mulțumesc pentru inițiativă și pentru lista minunată. O găsiți aici: 40 de filme-musai în 2015

PS. Lista anului trecut este aici: filmele lui 2014. Singura restanță este Welcome to the Jungle. Nu știu de ce, dar, când l-am avut în față, parcă nu m-a mai atras atât de mult. Să fie vorba de peripețiile lui Van Damme pe meleagurile noastre? Poate.

11 Comments

 • Alexandru Angela Posted 07/01/2015 11:38

  Multumesc si eu pentru preluare, Andreea. Eu sunt „vinovata” de initiativa de anul asta. O sa fac o lista cu toti cei care au raspuns pentru ca sunt multi si ma bucura teribil asta! Imi plac toate titlurile alese. Doar cu „The Duff” sunt sceptica, dar cred ca mai avem nevoie si de filme d-alea cateodata.

 • andres Posted 07/01/2015 12:06

  Mulțumesc și eu, Angela!
  Am făcut un mic update, lista ta e wow și trebuie luată în seamă. ^_^ În plus, habar nu aveam de Selfless – un mare, mare, mulțumesc!
  Despre The Duff – nu am așteptări. Va fi exact acel gen de film, clișeu. Chiar e nevoie și de așa ceva.
  Să avem un an minunat!

 • Alexandru Angela Posted 07/01/2015 12:28

  nu era nevoie, dar multumesc tare mult! eu m-am lacomit 😀 si astea au fost puse asa, la prima cautare. ca daca ma agitam mai mult, gaseam si mai multe titluri… pare foarte promitator anul asta, din punct de vedere cinematografic. si da, suna tare bine Selfless. cu drag! sa avem un an plin de multumiri, de momente frumoase, carti si filme bune!

 • Dan Posted 07/01/2015 20:49

  Kill me three times, The loft, American sniper, Mad Max, Star Wars. Am completat și eu lista aseară după ce am văzut niște trailere 🙂

 • piratulcinefil Posted 07/01/2015 21:57

  faina lista…multumesc de preluare :D… nici nu stiam ca este trailer la Maze Runner 😀 Mortdecai mi se pare ca va fi un nou mic esec a lui Johnny, a cam luat-o pe o panta descendenta

 • andres Posted 07/01/2015 23:04

  Eu mulțumesc! 😀
  Nu am așteptări de la Mordecai. Mă rezum la prezența mirobolantă a domnului Depp. Am mai găsit niște filme interesante în liste. Sunt atâtea… @.@

 • andres Posted 07/01/2015 23:05

  Mulțumesc, Dan! Va fi un an plin, am zis. :)))))

 • Trackback: Al șaptelea e norocos | Thoughts about nothing…
 • Trackback: Mortdecai. Văzut. Plăcut | Thoughts about nothing…
 • S Posted 16/04/2015 16:56

  ai lasat deoparte niste seriale foarte misto….cu „Last man on Earth” in frunte 🙂

 • andres Posted 16/04/2015 17:10

  Cred că ar trebui o listă separată pentru seriale. O sa caut Last man… 😀

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.