Filme de sezon

Acum, in prag de sarbatoare, am primit o leapsa de la piratulcinefil. Noi, astia care mancam filme pe paine, trebuie sa facem o lista cu filme de sezon. Tema este Religia si filmul. La prima vedere am avut tendinta de a ridica putin din spranceana, insa filmele recomandate de el mi-au adus aminte cum au reusit sa ma captiveze, cum misterul lor m-a tinut lipita de scaun pana la final. Asa ca iata cateva filme numai bune de (re)vazut in aceste zile… sau oricand:

1. The Rite (2011) – de ce e de vazut? pentru ca e cu Sir Anthony Hopkins.

2. Ingeri si demoni (2009) – misterul lui Dan Brown vine dintr-o carte care nu te lasa pana la ultima pagina, la fel si filmul… alergi si cauti dezlegarea „ghicitorilor” alaturi de un Tom Hanks genial.

3. Knowing (2009) – pentru ca Nicolas Cage stie sa numere.

4. Fallen (2006) – este un film genial! L-am recomandat si il recomand in continuare, la re-re-re-vedere!

5. The Exorcism of Emily Rose (2005) – pentru ca exorcizarile ni s-au parut mereu povesti de speriat oamenii mari, insa uneori a aparut si pastila „film inspirat de un caz real”.

6. Dogma (1999) – Dumnezeu este femeie? Cine stie, asa o fi! In acest film am descoperit unul dintre actorii mei preferati, Ben Affleck… si l-am tot urmarit.

7. Stigmata (1999) – pentru ca Gabriel Bryne este genial in roluri de acest gen.

8. The Devil’s Advocate (1997) – Al Pacino si Keanu Reeves, mai e nevoie de alte motive?

9. The Name of the Rose (1986) – am vazut filmul asta acum multi ani, pe cand habar nu aveam despre ce este vorba. M-a fascinat biblioteca si prestatia lui Sean Connery.

10. Jesus of Nazareth (1977) – cel mai reusit film despre viata lui Iisus. Au fost si altele, insa niciun actor nu s-a ridicat la nivelul lui Robert Powell.

Leapsa sa mearga mai departe… catre voi, cinefilii de pretutindeni!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.