Filmul 43 – se balangane!

Movie 43The biggest cast ever assembled for the most outrageous comedy ever made. (Oare?!)

Este o povestire in antologia lui Stephen King, La asfintit  – In mare rahat, care mi-a adus aminte de Movie 43. Povestirea este superb scrisa, dar groaznica. Iti gadila foarte urat simtul olfactiv. Nu intru in amanunte, caci nu despre ea este vorba. Spuneam ca mi-a adus aminte de acest „minunat” film si, mai exact, de o bucata din film in care personajul jucat de Anna Faris isi intreaba prietenul: „Will you poop on me?” Soc. Am facut ochii mari si am sperat ca e doar o gluma. Speranta moare ultima, la naiba. As fi preferat sa nu vad bucata asta de film.

Dar nu asta a fost cea mai cretina faza a filmului. Cea care m-a durut, adica, cum sa va spun, am luat-o ca pe un afront personal, a fost scena in care a aparut dragul, minunatul, mirobolantul Hugh Jackman cu o pereche de… bile. Si nu oricum. Trebuie neaparat sa vedeti clipul de mai jos:

Pe unii i-a amuzat. Eu am ramas cu o imagine pe care cu greu voi reusi sa o sterg. Am vazut Wolverine si voi vedea, cred eu, multe X-men-uri pana sa nu se mai balangane acel „ball chin”-ul monstruos. Vai, ce au putut sa-i faca! Si el a acceptat. Bad Hugh, bad!

Filmul este o antologie (ii pot spune asa?!) de filme scurte – un fel de proza scurta, ecranizata, pam pam! -, filme in care ii putem vedea pe Anna Faris, Hugh Jackman, Richard Gere, Uma Thurman, Halle Berry, Emma Stone, Naomi Watts, Kate Winslet, Kristen Bell, Chloe Moretz si Gerard Butler (sper sa nu fi ratat pe cineva, ca sunt multi, dar multi, dom’ne!). Cand vezi asemenea distributie, trebuie sa vezi filmul, simti ca se ascunde ceva mare acolo, ceva ce te va da pe spate. Si, in cazul de fata, am fost data pe spate. Socata. Cum adica „Will you poop on me?” Cum adica „ball chin”, cum adica… tot filmul?

Am ras, e adevarat. Dar a fost o comedie atat de cretina ca parca nu l-as recomanda. Si totusi, de ce sa tin pentru mine? Am incercat sa-l tin ascuns – sa nu ma dau rotunda ca l-am vazut si pe asta -, dar uite ca se intoarce, se balangane. Pfuai! L-ati vazut? V-a socat, surprins, scarbit, amuzat? Vreau sa stiu.

Movie 43 (2013)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.