Happy creative sunday!

time read
Articolul are 266 cuvinte și se citește în 1 minute.

happyCreative Writing Sundays
Scriitor invitat: Michael Haulică

Tema: „Science-fictionul este un exercițiu care pleacă de la întrebarea CE-AR FI DACĂ? și speculează linia de dezvoltare a unuia dintre răspunsurile posibile. Tema povestirii va fi Science-fiction fără nave cosmice și roboți. Mai exact, aștept o povestire (maximum 20000 de semne cu spații) care speculează o ipoteză din domeniul în care lucrează autorul. 

–––
Astăzi, la Creative Writing Sundays, scriitorul Michael Haulică ne-a vorbit despre poveștile SF, despre felul în care se scrie un text și pașii care trebuie urmați pentru ca textele să fie publicate. Aș putea spune că a fost una dintre cele mai utile întâlniri de până acum.

Să revin la „happy creative sunday”…  Tema trimisă pentru întâlnirea de astăzi s-a clasat printre cele 5 semifinaliste. Pentru că are niște șanse – destul de mari – să fie publicată într-o revistă SF, nu o voi publica pe blog (cum v-am obișnuit). Pot spune doar că este o poveste cu un vulcan și cu oameni albaștri (nu ștrumfi!). Revin cu detalii sau, în cel mai rău caz, cu povestea aici.

Bucuria mi-e cu atât mai mare cu cât în cazul acestei teme am fost în pană de inspirație și abia am reușit să trimit povestea. Rezultatul a fost neașteptat.

PS. Cu această ocazie l-am descoperit pe Asimov cu al lui „Eu, Robotul” și pe Michael Haulică, un om absolut minunat care a pus SF-ul într-o cu totul altă lumină. Mulți oameni frumoși la CWS. Am zis!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.