Happy Hunger Games!

time read
Articolul are 436 cuvinte și se citește în 1 minute.

The Games Will Change Everyone. The World Will Be Watching

Intr-un viitor cenusiu descoperim o lume ciudata, 12 districte subjugate de Capitoliu. 12 districte care in urma cu aproape un secol s-au rasculat si trebuie sa-si aminteasca an de an ca sunt sub controlul absolut al Capitoliului. Fiecare district trebuie sa ofere tribut un baiat si o fata pentru Jocurile Foamei. Unul singur va scapa. Unul singur va fi invingator. Povestea e simpla in aparenta, insa e doar inceputul.

Am descoperit cartile acum cateva luni, am asteptat filmul. Filmul m-a convins ca trebuie citite. Vreau sa stiu mai mult, vreau sa aflu ce se va intampla mai departe. Am adunat din film personaje, figuri si gesturi, peisaje superbe, costume inspirate parca de Lady Gaga. Oare cum erau acesti oameni descrisi de autoarea cartii? Cum au fost imaginati initial?

Jocurile Foamei ar putea fi o noua nebunie. Desi cartile sunt pentru adolescenti, filmul vine sa ne acapareze pe toti, cu mic cu mare. Are ceva. Ataca parca vremurile astea in care tehnologia galopeaza spre culmi din ce in ce mai inalte. Scoate in evidenta doua lumi total diferite ducandu-i imaginile la extrem: oameni care mor de foame si oameni care se scalda in avutii, iar tributurile sunt cele care vor trece dintr-o lume in alta. Vor descoperi o viata la care nu au visat vreodata si apoi, cei mai putin norocosi, vor parasi lumea pentru totdeauna. Cum vor scapa? Prin popularitate, prin oferirea unui zambet, printr-un sarut mai mult sau mai putin jucat. Si totusi publicul simte… sau doar se distreaza.

Nu am spus nimis despre actori. Sunt perfect alesi. Ea, Jennifer Lawrence, o interpreteaza pe Katniss Everdeen fara cusur. El, Josh Hutcherson, este un Peeta Mellark interesant. Inca o data… oare asa i-a imaginat si Suzanne Collins in cartile sale? Vom vedea (citi). Si sunt curioasa daca a intentionat sa puna scena aceea a la „Romeo si Julieta” la final. Cliseu sau nu, fiecare scena s-a legat de cealalta intr-un mod placut, interesant si chiar de urmatoarea parte. Nu iti taie respiratia, nu duce la isterie, insa cu siguranta vei merge si la urmatorul.

The Hunger Games (2012)

Jocurile Foamei are toate sansele sa fie in topul vanzarilor de anul acesta si, de ce nu, al preferintelor celor mai multi cinefili si in mod special al iubitorilor de fantasy. Si cum ne putem pregati mai bine pentru urmatoarele parti daca nu citind cartile?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.