Iarna se topeste

time read
Articolul are 257 cuvinte și se citește în 1 minute.

Frigul se topeste. Iarna se topeste si ea. Am iesit putin afara astazi si parca sunt saptamani trecute de aseara. Acum e frig, acum e cald, acum e cu minus, peste cateva minute e cu plus. Am obosit. Serios. Vremea asta se schimba ca o baba cusurgie… Parca vad ca maine poimaine suntem la tricou pe strada, nu m-ar mira.

Aseara eram in alta dimensiune, cu zapada, cu frigul masii, zambete si obraji rosii de ger. Un Cismigiu de poveste ne-a primit imbracat in alb undeva spre miezul noptii. As fi imbratisat fiecare alee, atat de frumoase erau imbracate in alb si luminate cu acel portocaliu superb… Si apoi prima sesiune de patinoar pe anul asta, atat de asteptata… Ce poate fi mai frumos decat acea nesiguranta care te incearca cand te lasi sa aluneci pe gheata, gerul care iti taie fata, dar si caldura care iti imbraca tot corpul din cauza efortului sau pur si simplu din cauza entuziasmului. Nu mai simti nimic. Doar bucurie… Iar atunci cand te simti stapan pe picioarele tale totul devine lin, e ca mersul pe bicicleta, ce naiba!

Ma gandesc uneori ca patinajul ar fi trebuit sa-mi fie trauma, una veche de ani… o cazatura, sange mult si panica, apoi tipete ca de soprana. Dar nu, e doar sportul preferat de iarna pe care il practic atat de rar, dar de fiecare data se ridica la nivelul asteptarii, pentru ca „skating is better than… :D”

Si totusi acum vine vara! Cum nu? Ascultati putin! Iarna se topeste, incet… dar sigur!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.