Iepurasul, ursul si 50 de oua

time read
Articolul are 403 cuvinte și se citește în 1 minute.

Mi s-a spus astazi un banc absolut genial si poate ca nu era atat de genial daca nu l-as fi privit ca pe un caz real. Se intampla sa trecem prin astfel de situatii si sa nu avem habar…

Era o vreme cand prin padure bantuia o saracie lucie. Ce mai nu se gasea aproape nimic de mancare. Intr-o buna zi, un iepuras anemic si infometat se plimba visand la morcovi, varza, salate si alte delicatese. Cand, dintr-o data, ce-i vazura ochii ? In mijlocul drumului zacea un cos cu oua. Iepurasul se freca la ochi, se ciupi de urechi sa se trezeasca si vazand ca nu are halucinatii se apropie, pipai si exclama: „Este!” 

Dupa ce isi reveni din socul suferit iepurasul incepu sa numere ouale… Erau 50. Iepurasul incepu sa-si faca planuri cum sa le gateasca mai bine si ajunse la concluzia ca solutia optima este omleta. Plin de bucurie iepurasul se indrepta spre casa cand il fulgera un gand: bine, dar el era un iepuras mic si in tigaia lui nu ar incapea o omletade 50 de oua. Apoi iepurasul isi aminti de prietenul sau ursul care, fiind asa mare trebuia sa aiba si o tigaie pe masura in care iepurasul si-ar fi putut face omleta dorita. 

Asa ca iepurasul pleca la urs sa-i ceara tigaia. Pe drum incepu sa se gandeasca: „Ursul ma va intreba la ce-mi trebuie o tigaie asa mare… Hmm… daca imi zice sa-i dau 10 oua ?” Iepurasul se gandi ca ii mai raman 40 care ar fi fost oricum destule pentru el. Mai merse ce mai merse cand un alt gand ii trecu prin cap: „Bine, dar daca imi cere 20 ?… Eh, oricum, si 30 de oua mi-ar ajunge sa ma satur”. Dar peste putin timp se opri din nou: „Dar daca imi cere 30 de oua ?… Imi raman 20… Ma satur si cu atatea.” Si apoi iar se opri: „Bine, dar daca imi cere 40 de oua … dar daca mi le cere pe toate si nu mai imi ramane nimic ?”

Intre timp, iepurasul ajunsese la casa ursului. Suna furios la usa lui si cand ursul, nedumerit ii deschise usa iepurasul tipa la el: „Auzi, ursule, du-te dracului cu tigaia ta cu tot”.

Eh, cam asa suntem si noi uneori, ajungem sa ne imaginam ca totul e gri, ca dracul e mai negru decat ar trebui sa fie. Ce ar fi sa nu mai „dam viata” demonilor din mintea noastra si sa asteptam parerea celuilalt

7 Comments

 • Lotus Posted 30/08/2012 01:40

  Bună concluzia… 🙂

 • Sorin-Lucian Posted 30/08/2012 09:05

  Bancul îl știam, dar tot m-am distrat, însă cea mai bună parte a fost concluzia la care ai ajuns și care e foarte adevărată privită în contextul în care trăim.

 • ch3815h Posted 30/08/2012 10:21

  si cu ouale ce s-o fi intamplat, ca de regula finalul nu se zice? sigur le-a sterpelit vreun intermediar de piata…

 • andres Posted 30/08/2012 14:00

  ch… or fi iesi pui mici, galbui 😀

 • Serenity Posted 30/08/2012 17:20

  saracutul iepuras, totusi, cam negativist 😀

 • andres Posted 30/08/2012 17:23

  Putin spus negativist! 😛

 • Trackback: Iepurasul, ursul si 50 de oua | Cel mai tare banc! | BunDeCitit.ro

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.