Încă o dorință, povestea din spatele poveștii

time read
Articolul are 822 cuvinte și se citește în 3 minute.

“Stelele nu mai străluceau, dar îi împliniseră dorinţele.”

inca o dorinta

În urmă cu șase ani a început o poveste. Nu știu unde s-au dus anii. Parcă ieri publicam primul articol dintr-o serie de zece și care, în următoarele șase luni, aveau să ajungă la douăzeci. Am pornit cu o idee, aceea de a scrie în fiecare duminică un articol care să fie citit de fete la început de săptămână. Andrei Sava, prietenul împreună cu care am desenat aceasta idee, i-a spus „primul roman chick-lit online”. Articolele, care la început aveau câteva pagini, au ajuns în următoarele săptămâni să aibă în jur de zece pagini. Capitole de carte, așa le-a spus Andrei.

Povestea a continuat și micile bucurii s-au strâns. Un articol într-o revistă, un interviu la un post de radio din Iași, entuziasmul și nerăbdarea fetelor de a citi următorul capitol. Dumincile îmi erau zile de poveste. Mă pierdeam cu totul într-o lume căreia îi dădeam viață cuvânt cu cuvânt. La început nu a fost niciun plan, doar ideea și titlul: Încă o dorință. Personajele și-au primit nume provizorii, pentru ca, pe parcurs, să nu le mai pot schimba. Dădusem viață unor personaje și orice alte nume nu s-ar mai fi potrivit.

Mare mi-a fost bucuria când, la final de poveste, Andrei mi-a făcut minunata surpriză, aceea de a așeza articolele într-un singur document. Arăta ca o carte. Din păcate nu era. Am îndrăznit să o trimit către două sau trei edituri, însă mi-a fost refuzată. Am lăsat manuscrisul într-un sertar. Povestea se terminase. Pentru o perioadă.

Un an mai târziu, am dat peste carte pe un site. Am știut atunci că povestea nu s-a terminat, că trebuie să mai lucrez la ea. Am cerut să fie scoasă de pe acel site și m-am apucat de lucru. Prima etapă, cea mai grea, diacriticele. De aici și sfatul meu pentru voi, scriitorii la început de drum, scrieți cu diacritice. E o lecție pe care am învățat-o singură și a cam durut. Mi-a luat câteva luni bune să pun diacriticele în text. Câteva luni mai târziu am intrat în contact cu persoana care avea să-mi redacteze cartea. Cred că toate lucrurile se întâmplă cu un scop și la timpul lor. A trebuit să schimb câteva joburi pentru a cunoaște persoanele care aveau să-și pună amprenta pe carte: redactorul, tehnoredactorul, corectorul, designerul.

Dintre toți, cel mai greu mi-a fost să-l găsesc pe cel care mi-a făcut coperta. Am primit multe variante, minunate dealtfel, însă una singură a fost cea care m-a făcut să spun “da, asta este!”. A știut să citească printre rânduri și să găsească el singur esența cărții, deși eu l-am dus spre alte imagini, alte idei. Mulțumesc, David!

Iată-mă acum, la capăt de drum (unul anevoios), cu povestea terminată, dar într-un cu totul alt fel decât cel la care mă gândisem. Da, am visat să-mi văd cartea pe rafturi de librării, încă mai visez la asta, însă timpul, oamenii pe care i-am cunoscut, locurile în care am lucrat, mi-au arătat că se poate și altfel. Că se poate mai mult decât o carte pe un raft. Dorința mea a fost ca povestea să meargă mai departe, să o fac pe cea sau pe cel care o citește să zâmbească, să viseze, să nu uite că dorințele se împlinesc atunci când le rostești cu voce tare. Și mi-am dorit ca prin această poveste să pot face ceva pentru copii, să pot da șansa unui zâmbet. Cineva mi-a oferit soluția perfectă. Veți afla în curând despre ce este vorba!

Cartea este dorința mea împlinită și prin ea voi încerca să aduc zâmbete pe fețele voastre. Încă o dorință este povestea voastră, a dorințelor pe care voi trebuie să le rostiți până vor deveni realitate.

Astăzi vă invit pe pagina cărții, vă invit să-mi fiți alături și să susțineți acest proiect de suflet, proiect pe care îl voi lansa în data de 7.07.2014. De ce 7? Simplu, pentru că o persoană dragă mie mi-a spus că 7 este un număr magic și vine cu o semnificație aparte: “Ești pe calea cea bună, iar rezultatele îți vor depăși orice așteptare.”

Sper ca ziua de 7 să fie magică și dorința mea să vă încânte așa cum mă încântă pe mine împlinirea ei.

Vă invit să fiți alături de mine!

Pagina: https://www.facebook.com/incaodorinta

Later edit! Am lasat cartea: www.incaodorinta.com

11 Comments

 • GabrielaL45 Posted 09/06/2014 18:26

  Felicitări! Abia aștept să văd ce ascunde data de 07.07.2014 !

 • andres Posted 09/06/2014 18:31

  Mulțumesc, Gabriela! Te aștept cu drag 😀

 • Bea Posted 09/06/2014 19:49

  Parca ieri era cand stateam cu sufletul la gura asteptand urmatorul episod… 🙂 Felicitari! Abia astept sa tin cartea in mana si sa o recitesc!

 • andres Posted 09/06/2014 20:54

  Bea, mulțumesc tare mult că-mi ești alături! Înseamnă foarte mult.
  PS. Cartea va fi doar ebook. Cel puțin, așa va porni proiectul. Mai departe, vom vedea. 😀

 • Daniel Popescu Posted 09/06/2014 21:41

  Foarte tare! Citesc frecvent Serial Readers, dar nu ma gandeam ca vei fi chiar tu autorea unei carti. Chiar, cine va scrie recenzia pentru SR? 🙂
  Sunt curios despre ce este vorba in carte, dar banuiesc ca trebuie sa mai astept pana la lansare.
  Oricum, ma bucur ca ti-ai urmat pasiunea pentru carti. Nu stiu daca ma mai stii, am fost colegi la iMedia cand lucrai la Metropolis, dar nu prea am interactionat pe atunci.

 • andres Posted 09/06/2014 21:49

  Cum sa nu te stiu, Daniel? 🙂 Imi aduc aminte de toti colegii, mai ales de cei de la iMedia. A fost una dintre cele mai frumoase perioade ale mele din campul muncii. Atunci s-au lipit cartile de mine. 😀
  Legat de recenzie – o poate scrie oricine citeste cartea si are cont pe SR. Clar, nu eu!
  Cartea am scris-o avand ca target femeile, dar tipii care au citit-o (atunci, pe cand o scriam) au fost incantati de ea. Sau poate voiau sa ma faca sa ma simt bine, nu stiu ce sa zic.
  Multumesc!

 • Cristina Scutaru Posted 11/06/2014 11:12

  Abia astept sa citesc cartea! Nu mai am rabdare pana pe 7! :)) Nu poti sa devansezi data? Glumesc, sigur sunt multe de pus la punct pana atunci! Sunt convinsa ca e foarte frumoasa pentru ca tu ai un mod aparte de a scrie. Iti iubesc recenziile si m-am delectat recent si cu unele texte scrise de tine pe blog, insa am fost mai mult o cititoare tacuta, nu mi-am gasit curajul pana acum sa las comentariu. Coperta e mai mult decat minunata. E perfecta, cea mai frumoasa vazuta recent de mine.. Multa bafta cu cartea si sunt convinsa ca la un moment dat va putea fi cumparata si tiparita (am eu asa un feeling ca va fi un succes..).

 • andres Posted 11/06/2014 11:23

  Cristina, îți mulțumesc tare, tare mult pentru cuvintele frumoase! Crede-mă că nici eu nu mai am răbdare, de aceea am dat drumul paginii de pe acum.
  Sper din toată inima ca povestea mea să te încânte așa cum m-a încântat pe mine scrierea ei.
  Iar cu varianta tipărită… e o altă dorință. Încă una 😀
  Te îmbrățișez cu drag și te mai aștept!

 • Trackback: Încă o dorință, un vis împlinit | Thoughts about nothing…
 • Trackback: Încă o dorință, un vis împlinit | Printre cărţi
 • Trackback: Încă o dorință, un vis împlinit | Mellow

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.