Ingeri si demoni. Vazut!

Speram sa incep postul prin a spune cat de tare a fost filmul… Speram. Faptul ca am citit cartea zilele trecute mi-a indus anumite asteptari. Unele destul de mari. Nu ma voi apuca sa va zic ce nu mi-a placut la film. As fi vrut ca scenariul sa fie mai aproape de carte, mult mai aproape.

Cu toate astea, imaginile au fost superbe. Filmul a dezvaluit  o Italie pe care imi doresc sa o vizitez mai mult ca niciodata. Apoi au fost scene „desenate” atat de frumos si aproape de cele din carte, incat as mai vedea odata filmul (acasa, nu la cinema!). Si, mai mult decat orice imagine, a fost explozia din final, materie + antimaterie = BUM… mai mult decat as fi sperat! Dupa cum spuneam, povestea lui Dan Brown nu putea fi cuprinsa foarte bine in numai 135 min, sunt multe detalii peste care a fost necesar sa se sara si altele care au fost schimbate – desi nu era necesar…

Ingeri si Demoni este in primul rand cartea. Filmul este doar o relatare usor schimbata a povestii lui Brown in care personajele primesc anumite chipuri, orasul prinde viata, Vaticanul se arata in toata splendoarea lui, operele de arta te invita sa le vizitezi… Si ca tot spuneam de chipurile personajelor: Tom Hanks e un actor superb, nu am cuvinte, dar nu este Robert Langdon. Ewan McGregor in schimb este perfect pentru rolul sambelanului. Nu cred ca ar fi gasit un actor mai potrivit. A fost la fel de convingator in film cum a fost si personajul din carte, daca nu as fi citit cartea precis ma pacalea si aici.

In sfarsit, atat despre film. Va recomand totusi sa cititi cartea, cu imaginile din film va veti minuna de misterul povestii, de cum a colorat Brown cele 24 de ore.

4 Comments

 • Cristian Ciofu Posted 19/05/2009 07:17

  Nu l-am vazut inca, insa chiar m-ai facut curios.

  Din pacate nici cartea nu am citit-o, insa sper ca macar filmul sa il vad cat mai curand posibil 🙂

 • andres Posted 19/05/2009 11:57

  Daca iti va placea filmul, sa citesti si cartea… se citeste la fel de repede precum are loc actiunea 😉

 • Cristian Ciofu Posted 20/05/2009 13:06

  Momentan mi-am luat un pachet de carti cu si despre publicitate [datorita tie pt ca la tine am vazut oferta Editurii Publica].

  Poate dupa 🙂

 • andres Posted 20/05/2009 17:06

  Super tare!!! Astept impresii 😉

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.