Love is darkness…

Ce ne-am face fara muzica? Asa cum filmele si cartile imi sunt inspiratie si vieti alternative, la fel vine muzica sa completeze golurile ramase. Imi place la nebunie cum reusesc sa gasesc alte si alte intelesuri in aceleasi cuvinte, in aceleasi melodii. Poate ca e vorba de moment, de starile prin care trec, poate ca acestea dau noi semnificatii acelorasi sunete. Am melodii pe care le ascult pe repeat ore intregi sau poate zile, nu ma satur de ele. Trec prin stari atat de diferite incat melodia capata si ea alte „imagini”. Sa asculti o melodie care-ti vorbeste despre iubire atunci cand esti cazut in urma unei despartiri te deprima mai rau sau poate te ridica. O melodie despre iubire pierduta atunci cand esti si tu pierdut vine parca sa iti dea senzatia de razbunare, de trecere peste greu si peste propriile limite. Sa asculti o melodie in care valurile marii se aud pe fundal si tie sa iti bata crivatul in geam, ei bine, asta e o pedeapsa nemeritata. Dorul imens pentru vara si pentru cerul ei senin ti se tatueaza pe inima mai accentuat si ma dureros. Dar asculti melodia in continuare pentru ca stii ca la capat de iarna va veni si vara, la capat de drum marea va fi acolo.

Ascult, da, o alta melodie. Am auzit-o de nenumarate ori, insa acum a venit cu o alta senzatie… Love is darkness in cel mai minunat mod posibil. Iubirea te ridica si te darama, te face una cu pamantul cand te astepti mai putin. Iubirea iti da aripi. O cauti in fiecare zi… Te darama cand o pierzi pentru ca stii ca nu ai avut-o, te ridica atunci cand ai impresia ca ai prins-o de o aripa pentru ca stii ca e posibil ca ea sa fie, sa ramana.

Se intampla sa caut raspunsuri in muzica sau poate sa-mi asez gandurile intr-o ordine anume in timp ce ascult o melodie sau alta. Nu melodia ofera raspunsurile, ar fi fost prea frumos, prea simplu, dar acea melodia capata semnificatii aparte atunci cand pe notele ei gasesti in tine inspiratia si raspunsurile cautate.


Sander van Doorn feat Carol Lee – Love Is Darkness

2 Comments

  • cartonic Posted 13/01/2012 14:37

    Apropo de love care poate fi si doar love pe mine ma obsedeaza piesa asta de o eternitate (si nu e legata de vreo amintire) http://www.youtube.com/watch?v=Yl5hDHUJNS0 .

  • andres Posted 15/01/2012 14:52

    Superba melodia, da!!! Multumesc!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.